systembolagspåsar och volvos

Massa massa blogginspiration av att besöka Sverige o då har jag bara vart här i några timmar. Inspirationen tar kraft i att så många saker är så väldigt olika varandra här jämfört med Frankrike. Vissa grejer positivt, vissa grejer negativt och vissa grejer som man kan vända till positivt eller negativt.

Nu sitter jag iallafal på tåg nummero 2 som tar mig från Södertälje till Kristinehamn. De var ett sånt Tåg AB tåg och dom är mycket intercitytågen för dom har el och el gillar vi.


Skavsta

Rätt grått, rätt brunt, rätt kyligt, rätt svenskt. Jag sitter på Skavsta och väntar på nästa transport som ska ta mig till Kristinehamn och funderar på om jag gått och blivit lite kär i den franska våren. Tror knappt de går o unvika de för hade de inte varit för min underbara man hade jag aldrig åkt ifrån värmen.

Resan har för övrigt gått bra, Ryanair var långt över mina förväntningar och jag sitter redan o kollar efter nya resor att göra med dem! Men som Louise sa, de är när det dyker upp problem man kommer ändra sig men så länge man lyckas undvika problem var de ju minst lika bra som alla andra ja flugit med :)


bra inledning på ett bra lov

Gokväll!

Söndagen är här och jag är ganska så lycklig över att de inte är skola imorn o inte förens om 2 veckor för den delen :D Ska bara fixa ett grupparbete imorn, tänkte sätta oss i en park o fixa ihop de för de ska bli finväder igen. Sen har ja lite ärenden inför Sverigeresan att fixa sen är jag redo att åka! 

Helgen har vart kul! Fest hos mig och Kakan i fredags. Polisen dök upp vid 12tiden och de va en ganska kul upplevelse faktiskt, de ville nog hellre joina än att behöva avbryta festen.. 
 
 


Igår var det en lugn dag. Va på stan en sväng med Mari, käka o så. Sen var de dags för nästa fest och de va skitroliga förfester, men som Kakan kom fram till idag så måste vi byta koncept snart, Cotton club håller inte riktigt. Typ inge folk igår.  


Dagen idag har varit skiiitnice. Gick till parken o hängde tillsamans med massa godingar. Internskämten tätnar om man säger så haha.. Badrumdduuusch.

fredag den 15 april

Morsning korsning. Vaknade innan alarmet idag så ja passar på o ligga här o mysa lite innan ja kliver upp.

Har en kurs som heter Marketing événementiel de luxe vid 9.45-17.15. Lät faktiskt ganska kul, men de är många kurser som har låtit kul men så pratar dom bara om en massa annat sen iallafall.. Den här kursen är iallafall bara 0.5 hp och dagens föreläsning är den enda vi har.

Efter skolan måste jag städa! Ser verkligen ut som ett riktigt råtthål här nu.. Sen får vi se om de blir utgång eller inte, Louise får kompisar hit som man vill träffa så de lutar väl åt de förstnämnda!

Bokade hostel till mig, Anna, Anton och Emma i Paris igår tills när de kommer hit 10-13 maj. Var ute efter superbudget och hittade ett skitbilligt 15€ per person och natt, Friends hostel hette de och låg vid Gare du nord ungefär. Längtar super mycket tills då iallafall!

celebration

helveteskursen är över och jag har överlevt! Känns otroligt skönt. Fick reda på att jag klarat den enda lilla tentan vi haft vilket betydde celebration. Va en ok kväll och idag har ja vart i skolan o grupparbetat samt skypeat hit o dit.

Louise va här innan o fick mig att inse att man kommer sakna Troyes och allt här rätt mycket sen så nu är de dags att ta vara på varenda timma!

vill bara klaga litte..

I ett 27gradigt klassrum på en skola i Troyes satt 50 elever från diverse länder idag i 9 timmar och mös. Så jävla hemsk dag, men de är bara att hålla ut, bara 22 timmar kvar sen är ja ledig i mer än 2 veckor! Sweet.


great weekend

Grillfesten vart riktigt lyckad!! Jättemycket trevligt folk, jättego mat, härligt väder o en massa skratt.. Känndes typ som en midsommarnatt. Hoppas de hinner bli många fler såna här kvällar.



Idag har jag, Martin och Paul pillat lite med en presentation som vi ska göra på tisdag. Sen hakade jag på till en park där massa grabbar spelade fotboll medans vi damer kollade på och spelade lite volleyboll. Mycket trevlig dag och termometern visade 29 grader när jag knallade hemmåt vid 6tiden.

Nu måste här sovas, lektion 9.45-19.00 imorn! Gonatt

time for some real BBQ

varför va vi så illa tvugna att gå på nashspiel igår för undrar jag idag?? Har sabbat hela dagen genom att legat inne i sängen medans de är strålande sol o skitvarmt ute.. Men ja måste vila upp mig tills BBQn ikväll, ja fick prioritera.

De va himla kul igår iallafall. Så mycket mer har jag väl inte att skriva. hejrå

lika gla va ja ändå men gladast va nog rääven

Heeej! Bara en timma kvar tills de är helg!! Fast sen måste ja sitta med ett skitgrupparbete en stund.. Men! Ja är gla ändå! Fööör ikväll ska vi på födelsedagskalas till Reeeda, nu är de mindre än 2 veckor tills ja får träffa min man, på lördag är de BBQ och de ska bli typ 20 grader på kvällen, Amanda har bokat resa hiiit och jaa de är fint väder också. Och sist men inte minst fick ja mig ett gott innombordsstratt precis tack vare min käre Emma Fransson som  berättade att hon hade lagt ner sina nycklar i brevlådan igår och glömt de idag så securitas fick komma hahahaha...

Idag har ja kjol o linne på mig och ja höll på o svettas ihjäl ändå, vi nordbor kommer smälta bort ivår.. Fransmännen går ju fortfarande omkring i svarta dunjackor. Ciao

glad får man va

Ännu en dag i solen, om 2 veckor får jag träffa min Johan och några av mina vänner planerar att komma hit o hälsa på :DD

tillägnat snälla människor

Oj oj, vilken kväll de blev.. Ja var precis påväg till basketträningen när Karin kom hem och börjar yra om allergisk reaktion. Jag, som aldrig varit med om nåt liknande tänkte väl mest att de är väl inte så farligt..

Men hon fick utslag över hela kroppen och började få svårt att andas, jag drabbades av lite småpanik när jag insåg att ja inte hade nån aning om hur man skulle få tag på en doktor eller liknande i de här landet. (För er som vill veta så ska man ringa 15 vet jag nu). Tog iallafall kontakt med en fransk vän som har bil o bad först honom köra oss till sjukhus, men sen bestämdes de att vi helt enkelt ringde nödnummret.

20 minuter senare kom en doktor i vanlig bil o vanliga kläder inknallandes i lägenheten och allt skedde så oproffesionellt att ja trodde nån drev med oss. Jag åkte med han i bilen till en bankomat för o ta ut pengar o sen ringde han polisen o fråga vilket apotek som va öppet såhär dags. De va såklart de apoteket som ligger jäättelångt härifrån, men de var bara o knalla dit. Väl där va de igenbommat. Visste verkligen inte va ja skulle göra, men tack åter igen Johan att mobilen hann komma tills idag så ja iallafall kunde ringa!! Hade visserligen inga vesäntliga nummer, förutom Xavier, och tur var väl det. Han kom till undsättning och de visade sig att man fick plinga på på appot (!?) O så löste sig allt och han skjutsade mig hem. Vad skulle man gjort utan han liksom, mer genomsnälla människor till jorden tack.  

Puh. Behövde bara skriva av mig lite. Nu har man klarat av ännu ett drama i Troyes.

parking all day long

Hej bloggen!

Har haft en underbar dag ute i solen! Gick en bra bit för att komma till en park där vi spenderade dagen. Där fanns allt man kan tänka sig, fotbollsplaner, volleybollplan, workoutmaskiner, BMX-bana och en massa gräsplätter såklart. Svensk högsommarstatus på vädret idag iallafall.

När jag kom hem såg jag att mobilen som världens finaste Johan skickat redan hade kommit så då blev jag glad och sprang till stan o köpte ett sim-kort. Så nu kan ja ha kontakt med världen igen! Även om man varken kan ta kort eller lyssna på annat än fransk radio.

Ja upptäckte även att vi fått betyg idag, och jag fick mitt livs första A. På en 1poängskurs där vi gjorde ett grupparbete, men ändå. Klapp på axeln Malin. Verkar inte vara så svårt o kamma hem ett högt betyg på den här plojskolan!




ledig idag imorn o på lördag moahaha


mobillös

Hur gör man när man inte har någon mobiltelefon att sätta alarm på, ingen väckarklocka och ingen rumskamrat hemma som kan väcka en? Ja hoppas att Kakan kommer hem..

happy days

Hej! Ny vecka och jag inleder den med en ledig dag, nice. Mindre nice att vädret är sådär, men ja har inte så stor lust till att göra nåt särskillt ändå. Gick till stan för att kolla efter en mobil, men av nån jävligt märklig anledning så var jättemånga affärer stängda på måndagförmiddagar, why? Tur var det väl iallafall att ja inte köpte nån för nu ska Johan skicka ner en gammal telefon. Tack.

Helgen har sprungit ifrån mig som vanligt, känndes iofs som att den började redan i onsdags eftersom vi vart ut onsdag, torsdag och lördag. I lördags hakade jag även på Martin och Paul till Reims, de va även en till bil med så de känndes lite som en klassresa. Vi åkte till Champagnehuset Pommery och fick en guidad tur nere i tunnlarna samt ett provsmak från en jättego champagne. Väldigt intresant vare iallafall. Sen gick vi vidare till shoppinggatan, satte oss på en uteservering och åt utsökt mat i den 29 gradiga värmen. Underbart.

Sedan for vi hem igen och hann inte så mycket mer än att duscha och käka lite innan kalaset för kvällen var igång.

Sen var jag ganska så väldigt sliten igår får ja väl lov o erkänna, men de vare la värt de :)


hat till folk som snor!!!!!!!!!

hej. Igår blev jag bestulen. Har ingen kamera och ingen mobil kvar. Ja vill skriva massa hemska ord här, men ja struntar i de. Har iallafall vart 2 roliga kvällar på Manhattan, här är ett par bilder från onsdags.


RSS 2.0