latino fest

Ännu en dag i skolan har snart susat förbi. Eller susat o susat, den är över snart iallafall.

Imorn är vi lediga så ikväll ere feeeezzzzt *fnizzar* De är Latino afton på Manhattan.

Dålig updatering här, men ja ska bättra mig. Nån gång. Hejdå

i love school

Ännu en lång dag instängd i skolan.. Har skola från 8 - 17.15 idag. Underbart. Även den läraren vi har idag är galet tråkig, alla sitter med näsorna i datorerna.. Snart är de rast igen iallafall.

Igår var det basketträning, de va roligt och man börjar liksom skita i att både tränaren och de som ska va med o spela kommer minst 30 min sent. Jag har alltid varit lite allergisk mot förseningar, men nu finns de inte så mycket mer att göra än att acceptera de för alla kommer sent. Till min stora förvåning är ju även matchen ikväll inställd, läs det med ironi för man blir inte förvånad över nåt längre, this is France. Istället blir det filmkväll hos Mari och Johanna! Låter inte helt fel heller :)

Hoppas ni får en bra dag allesamans!

Gissa om jag längtar till lördag föresten :D

Mongon

Skillnaderna mellan svenska universitet och Franska blir allt mer påtagliga.

Våran lärare satt ungefär halva morgonen och hade upprop och hackade på de som inte var här förra lektionen. Nu har han suttit ungefär resten av förmiddagen och letat efter vilka erasmus som är nya för denna lektion och vilka som vart med innan... Seriöst. De är väl ens eget ansvar om man är här eller inte och att folk inte är här ska väl inte behöva gå ut över andra...

De värsta av allt är att även när han pratar om det som har med ämnet att göra så är de totalt meningslöst.. Tyvärr.. Till måndag får vi iallafall åka till Paris med honom och de ska bli kul! Så de får väl vara värt att sitta här o vänta.

lies

fyfasen va dålig ja blivit på o lägga upp bilder och lägga ner tid på lilla bloggen...

Idag har ja iallafall inget att skriva, har inte gjort ett piss. Pratat med Johan i ca 4 timmar..

åska

Snacka om sommarväder! De senaste dagarna har det vart shorts o t-shirtvänligt och nu började de helt plötsligt från ingenstans åska och störtregna. Känns lite läskigare med åska här av nån anledning.. Speciellt när man är själv i de här spökhuset.

sunny days

Oj oj va trött jag är.. Ska definitivt stanna hemma ikväll, skulle ha käkat middag ute med Mari och Johanna men vakande av att Mari ringde o fråga vart jag var så då känndes det bara skönt o få sova vidare.

Va ju ut igår då. Först mötte jag och Karin upp Martin och Paul i en park borta vid dom, sen gick vi dit och sedan vidare mot Annsofi och Liva som hade ställt till med kalas kvällen till ära. Det var supertrevligt ända till polisen kom. Då fick vi vallfärda till Manhattan där de väl va sådär kul. Börjar bli lite samma visa nu tycker jag..

Idag klev jag upp redan halv 10, gjorde allt för att ignorera hur jag egentligen mådde och gick till parken med en liten matsäck. Riktigt skön dag! Börjar få en fin bränna nu och de är bara mars.

Nu ska ja sova. gonatt

viva la france

Så himla dumt är de ju inte o bo i Frankrike iallafall.. Rätt go dag.

i love skype

Gokväll.

En riktig skitdag har de varit idag. Skitpisstrött när ja vaknade, skitmeningslös lektion och sist men absolut inte minst: skitexamen!!!

Har väl lugnat ner mig lite angående tentan, men innan höll jag på att explodera. Ska inte skylla ifrån mig, men det hade underlättat om man hade fått ha lexikon. Och om han lagt upp poängen på lite andra sätt och om vi inte hade vart i skolan 8 timmar innan och om vi inte varit i en sal med lågt tak och inga fönster. Och om jag hade varit lite bättre såklart.. Men jag förstår ju nu varför jag aldrig hade tålamod till att göra läxorna back in the days och att mamma fick sitta o tvinga in alla glosor i mitt huvud, ja orkar inte koncentrera mig hela dagarna. Mitt huvud strejkar och där med gav jag mig själv något slags handikapp, men ja menar allvar..

Men nog om tentan, de går ändå inte o göra nåt åt det nu. När jag kom hem snörade jag på mig löparskorna och gav mig ut och sprang. Skitsnabbt sprang jag så att jag skulle springa av mig all ilska. Sen har jag piggats upp av Lenin och Johan på Skype under kvällen. Saknar Sverige, ja är för dum för o va här..

Det som är possitivt just nu är iallafall vädret! Helt underbart. Är inte säker än på hur jag ska lägga upp min ledighet i solen, men ute ska ja vara iallafall och solkräm ska inhandlas! Ciao

than I am happy



Saknar saknar saknar!! Men snart så. Om exakt en månad.

men sen är de ledigt

Nu ska jag strax möta upp Louise och gå till basketen. Imorn är det mardrömsdag, typ. Börjar 8 har lektion till 15.30 och sen tenta kl 16. ESC in my heart. Bad day idag hoppas imorn blir bättre trots att ja tvivlar med tanke på vad som väntar... Ciao.

blä

De är snuskigt soligt ute och här sitter jag på en skitovärd föreläsning. Jag är arg.

pink


solsöndag

Go förmiddag!

Just nu befinner jag mig solandes på en stol i mitt rum. De va för kallt för att sitta ute i solen så jag fixade solposition här inne istället, skitskönt! Tittar ut på den grönskande våren som är här, fast förutom grönt då är det mest rosa, vita och gula träd. Fåglarna kvittrar och duvorna äter baguettesmulor.

Jag har studerat lite papper inför tentan på tisdag, men de är så simpla grejer så man behöver nog inte ägna så mycket mer tid egentligen.. Så himla olikt en tenta hemma i Sverige!


lördag

hej hej!

Lördagen är kommen och jag ska gå och lägga mig tidigt. Blev alldeles för sent igår. Eller idag kan man ju säga. Men de blev en kul kväll. Något kaotisk, men kul. Soirèe dödskrök stog på schemat hemma hos mig och Kakan. Och tro mig, de blev de.. Köksgolvet förvandlades till en basäng när Martin och Pauls kära vän Love välte ut halva dryckesutbudet på golvet och sedan gick toan sönder och stod och sprutade och den går fortfarande inte o använda. Mindre kul. Men sånt som händer antar jag..

Idag har jag inte gjort mycket, var hos Louise på förmiddagen och hängde och nu sitter vi här med varsin dator och nördar. Imorn blire plugg för på tisdag har vi en liten tenta. Spännande. Hejdå

eifeltower


kommunegrå

Min lediga dag. Grått. Grått. Grått. Eller kommunegrått som Mari skulle säga. Oflyt man ska ha..

Har faktiskt ingen aning om hur jag ska fördriva tiden.. Känner för att inte göra nånting ända tills ikväll. Ikväll ska aaalla ut. Men inte Kakan och Malin för dom börjar skolan klockan 8 imorgon... Men till Elexir och ragga de ska vi iallafall. Eller Louise och Karin ska ragga och jag ska kolla på rättare sagt. De ska bli trevligt.

Nu blev de visst ännu gråare... Jag ska stanna inne under mitt täcke och läsa hela dagen. Hejdå

my crib

Ojoj va jag är dålig på att blogga.. Men vi är i skolan väldigt mycket och det har verkligen börjat våra sig här i Troyes så man är hellre utomhus än o sitter inne o bloggar. Igår va de närmare 20 grader ute och de va underbart!

Annars händer inte så mycket, tog bilder på mitt rum igår som som skulle in på nån hemsida så de (stackarna) som ska bo här nästa höst ska kunna se innan hur de ser ut. Så då kan jag ju passa på o visa er hur jag bor.


Vackert va.

Ikväll är det tacokväll hos Mari och Johanna. Ska bli smarrigt och framför allt trevligt. Imorn är vi dessutom lediga så jag hoppas på att väderprognosen ljuger för de står att de inte ska bli så fint, hoppas hoppas! Vill få lite färg..

Har börjat kika lite på en resa hem till Sverige i slutet av april också, vart jag ska och hur länge de blir är ännu inte bestämt, men de vore kul o komma hem en sväng. Även om de såklart vore ännu roligare att upptäcka Europa litegrand när man är ledig och man ändå är här, men jag saknar min man för mycket tror ja..

Nu behöver jag bara stå ut 1 timma och 15 minuter till, sen får jag gå hem! från skolan Ciao

tråkigt.

Något dryg lektion ja sitter på... Bara olika gruppers presentationer.. Vi gjorde vår presentation om Ferrari i förmiddags, de gick skitkasst för mig, men de är bra o öva som Johan så klokt sa.

Ännu mer drygt är de att ja aldrig tycks bli frisk, känner mig bara sämre o sämre.. Vill så hemstk gärna träna basket ikväll, men ja vet inte hur smart de egentligen är.. Låt mig bara bli FRISK!!

upp som en sol och ner som en pannkaka

Hej alla mina vänner och ovänner!

Har inte haft tid o blogga nu när min älskade har vart här, men tänkte berätta lite nu om vad vi haft för oss. 

I fredags åkte jag in till Paris efter skolan för att möta upp Johan på tågstationen. Hade lite tid innan han kom så jag checkade in på hotellet och ställde fram mitt lilla lyxpaket i form av Champagne, jordgubbar och nån form av Macarons. Väl på tågstationen var det helt underbart att få ses igen, går inte o beskriva känslan. Det enda vi hann med på kvällen var ett restaurantbesök som väl inte blev riktigt vad vi tänkt, men de va helt okej! Mitt fel att ja inte kan säga nej till dumma inkastare..

Lördagen började tidigt. Bestämde oss för (läs, jag bestämde) att upptäcka Paris genom att prommenera. Gick först ner till Louvren, strosade runt där inne ganska länge tills vi tillslut fick se vår vän Mona.


Sen bar det av till nästa turiststopp, Triumfbågen och hela härliga shopinggatan. Stannade och lunchade lite och gick sedan vidare mot slutdestinationen Eifeltornet.
 Eifeltornet var mäktigare än ja trott tillomed, allt liv och rörelse runt omkring va häftigt.

Tog ungefär en miljon bilder från olika håll o vinklar, så ni kan vänta er mycket Parisbilder framöver!

När vi slutfört uppdrag Eifeltornet tog vi tunnelbanan tillbaks till hotellet, hämtade väskorna och satte oss o käka middag innan tåget till Troyes kom. Väl i Troyes hade Karin gjort iordning så fint så fint här hemma för Nordisk fest stod på schemat. Våra finska, svenska och norska vänner kom såsmåningom och det blev en riktigt lyckad förfest :)



Söndagen bestod av att inte göra allt för mycket, gick en liten morgonprommis, speladebort lite pengar på Tivolit och käkade tacos till middag.

Måndagförmiddag var jag tvungen att gå till skolan. Johan kom dit på lunchen så käkade vi på skolan och de va för en gångs skull riktigt god mat! Vädret var även underbart så vi spenderade eftermiddagen mer lite solning och sedan en prommenad till Carrefur för att inhandla lite krabba o annat gott till kvällen. Och gott blev de må ja säga.

Johans sista dag i Troyes bjöd på ännu mera sol och t-shirtväder. Strosade lite på stadens gator och slog oss sedan ner på en uteservering för lite lunch. Riktigt god lunch! Och efter de var det bara att fortsätta njuta av solen.
 


Avslutade de hela med ett åk i Parisehjulet.



Onsdagmorgon, uppe med tuppen för att passa tåget till Paris vid 8. Va inte våran turdag, glömde kartan på hotellet, krångel hit o krångel dit. Men de blev en fin sista dag, en jättefin. Hyrde cyklar efter många om och men och de va helt galet, man räknas liksom som en bil och helt plötsligt kom en stor buss o körde förbi i 180 en mm från en. Va livrädd om ja ska va ärlig, men vi överlevde. Hann se Nothredam, käka lite och åka upp till en kulle där nåt som ja inte vet va de heter låg som man hade utsikt över hela staden. Mäktigt.



På kvällen var det meningen att vi skulle käka på en restaurant som jag blivit varmt rekomenderad. Hade sett fram emot de sen vi kom till Paris första gången, men när vi tagit tunnelbanan och gått dit jag ritat in på kartan de skulle ligga, så låg de inte där... Irriterad och kall gick vi till ett annat ställe, men de va absolut bra de med så de ordnade sig tillslut och de blev en riktigt bra kväll.

Vemodet när ja vaknade imorse var inte nådigt.. Mår så dåligt av o säga hejdå till min älskade Johan. Har ingen aning om vi kommer kunnan ses innan min termin är slut eller inte och de enda jag ville var att han skulle stanna kvar. Vi har levt som ett isolerat liv och jag vill inte tillbaks till verkligenheten.. Tårarna rann ännu en gång och det det enda jag kunde tänka på när jag strosade runt i Paris själv hela dagen var på mitt hjärta. Hur ensam jag var utan honom. Shoppade iallafall endel och sen var jag helt slut och gick och satte mig och åt tills tåget hem kom. Stressade ihjäl mig för att gå på fina Louises semlefest och när medans de andra skulle på en stor fest som typ aaalla ska på så gick ja hem. Kände inte alls för de idag. Nu blire sova istället! Godnatt och snart kommer som nämnt andra bilder än nördbilder på mig och Johan ;)


paris

lever lyxlivet.


fransk afton

Hello! Vaknade tidigt idag, bara för att ja inte ska till skolan såklart, alla andra dagar har jag blivit extremt svårstartad på..

Idag ska ja städa för på lördag får vi världens finaste finbesök!! Underbart. Tänkte även spendera lite tid ute i de fria eftersom de ska bli soligt o fint. Ikväll vankas även Traditional Party här i Troyes, alla ska vara klädda lite traditionellt, tänkte göra en midsommarkrans först men ja orkar inte följa temat. Kommer nog bli kul iallafall, aaaalla ska dit. Typ.

Igår hade vi supermys här på Rue de la visitation, Louise kom hit och vi hade köpt baugetter, ostar, en krabba, vin, sniglar och macarons. Riktigt fransk afton, jag och Karin var även förstagångssnigelätare och ja tyckte faktiskt de smaka skit.. Tyvärr, önskade ja hade gillat de.. Men resten va skitgott och de där ska vi göra fler gånger :)

Nu ska ja ta tag i mina bestyr! Ciao

kunde inte oroa mig mindre


RSS 2.0