Fredagkväll

Blev ett besök på Tjärö även idag. Det är de enda stället jag spenderar mina pengar på i stort sett! Så man kan nästan säga att jag indirekt jobbar gratis ibland :D Johan jobbar ikväll och jag drack vin o åt mat med några arbetskamrater. Trevligt men trubaduren spelade enligt min mening för högt för normal samtalston. Sådant tycker jag är jobbigt, när man måste skrika va i varnannan mening och sitta och konsentrera sig för att försöka tyda på läpparna vad den andre personen säger. Imorgon lutar det åt att testa vad Karlshams nattliv går för! Trodde ju inte jag skulle få roa mig på hela sommaren så jag är överlycklig! Ciao

ledighet

Idag är jag äntligen ledig! Inledde ju jobbet med att jobba 15 dagar i rad så det känns konstigt att inte vara där. Har en hallonpaj i ugnen, annars har jag inte gjort så mycket idag. Ska bara tat väldigt lungt i helgen tänkte jag. 
 
I förrgår slutade jag lite tidigare för att kunna åka in till Karlshamn och köpa arbetsskor samt byxor. Fick både bra arbetsskor, hålfotsinlägg och ett par svarta byxor för 800 riksdaler. Jag gillar rea. Speciellt när man ska köpa dyra  saker så som gympaskor. 
 
Käkade sista dosen av pencilinet igår också. Är inte helt kry än.. Ska till sjukhuset igen på torsdag. Vill verkligen kunna börja träna nu!!!! Det är väl inte så mycket att begära.. Hej då. 

verkligheten

Livet kan få såna tvära vändningar. Helt oväntat. Har tänkt mycket idag. Saknar mina vänner, skulle vilja ha hela ligan här nu. Det har inte hänt mig någonting, men det skulle lika gärna kunna vara jag. 
 
Nu ska jag spela sims... Koppla bort det riktiga livet några timmar. 

storm

Haj haj! Den här dagen började inget värst, mina bästa byxor sprack till att börja med. När jag sedan skulle sätta mig i båten i stormvädret var det blött och mororn starta inte, klampade med båda fötterna i vatten och ställde mig då och skrek att jag inte tänkte åka till jobbet idag. Sån tur var startade båten och trots stora vågor och vatten in i båten så överlevde jag även denna gång och kom bara jämt lite sent. 
 
Annars har väl dagen flytit på bra. Bakade muffins och kolakakor på jobbet, i brist på kunder. Hade ett missat samtal med norskt landsnummer. Visade sig vara från ett jobb som jag sökt mest på skoj, ni vet ett sånt där som är alldeles för högkvalificerat än vad man själv är. Hoppas hon ringer igen imorn, ska bli spännande o se vad hon ville! Är rätt glad bara över att hon ringt, vad hon än vill. Duger för mitt självförtroende. 
 
Igår när jag kom hem hade min mysman för övrigt dukat upp med god mat, gott vin och fina blommor. Han är att för go ibland. Nu ska jag lämna datorn och umgås med just honom, min mysman. Haj haj 

Uno

Skulle egentligen ha jobbat ända till 01 inatt för ikväll uppträdda Uno Sveningsson på Tjärö. Dessvärre är det pissväder och inte i närheten av så många människor som beräknades kom så det blev bara ett cafépass vilket faktiskt var skönt! Hängde kvar tills han spelat klart ändå och de var väldigt trevliga låtar och han sjöng görbra den gamle rackarn. Storm och spöregn gjorde hemfärden mindre kul och jag saknade att kunna åka bil till jobbet, men jag överlevde iallafall. Nu sitter jag ihopkurad under täcket med lite levande ljus runtomkring mig och tittar ut på regnrusket. Betydligt mycket mysigare här än ute. 
 
 
Nu har jag bara 4 pass kvar innan jag är ledig! Behövs lite ledighet så jag hinner med att åka in till stan och köpa nya skor, vila upp fötterna och bara ta det ganska lungt! 
 
 

besök av utomjordingar?

 
Midsommar igår var toppen! Spenderade hela dagen och kvällen på Tjärö. Det är på ett sådant ställe man ska spendera midsommar, massor av folk i alla åldrar som samlades med picknickkorgar med klädnad av midsommarstången samt dans. Hamnen full av segelbåtar med flaggspel och massa glada människor runt om de gamla röda husen med vita knutar. En gammal traktor tuffar förbi med ett flak jordgubbar och lite öl och vädret lite halvdant men att folk ändå höll ut och hade bara ben. Vi hade jättemycket att göra i caféet och det blev en hel del jordgubbar och jordgubbstårta som slank ner i magen.. 
 
När vi stängde igen vid 8 begav vi oss ner mot ladan där det var grillbuffé, liveband och bar. Jag önskar jag hade tagit mer bilder, för det är så vackert allting. Det var iallafall ett jädra hålligång och efter ett tag fylldes gräsplätten framför scenen med dansande människor och tillslut vågade även vi oss upp. 
 
När alarmet ringde imorse ville jag kasta ut den genom fönstret och sova resten av livet, men jag masade mig upp och idag har vi haft jääättemycket att göra.. Men det har varit jättekul och när jag väl skulle gå hem ville jag ännu en gång stanna. Livet är fint nu, de är vad jag vill säga.. Nu skulle jag åkt över och hängt lite med arbetskamraterna som jobbar, men jag är så sliten och det är fantastiskt kallt ute! Det kommer fler dagar, sommaren är lång. Godnatt

och i höst då?

Idag var en bra dag. Bakade bärmuffins och amerikanska cookies. Det var fantastiskt god lunch också, kalvspett med rostad potatis och äppeltzatziki. Ville inte ens gå hem när vi skulle stänga. Har alltid sagt att de är bullshit med folk som säger att de trivs på jobbet så bra att de inte vill gå hem, men jag tror jag kommer känna så vissa dagar i sommar.
l
Sitter och funderar på vad det egentligen är jag vill göra i höst.. Vill så gärna utomlands.. Vill så gärna ha pengar, vill ha ett välbetalt jobb utomlands, på Nya Zeeland helst. Någon som kan ge mig det? Ingen? Nehepp... Ångrar så att jag inte åkte p intervjun i Tyskland.. Men ångra kan man göra hela livet och de är onödigt! Dags att söka nya jobb istället. När jag orkar. Nu ska jag kolla Pretty little liars! Ciao

ny dag på jobbet.

Ny dag, nya möjligheter. Börjar jobba vid 10 idag, lite sovmorgon. Kommer nog vara rättså dött på caféet idag också. Högsäsong har inte dragit igång så det är mest förberedelser inför midsommarhelgen som gäller. Ska bli kul att se hur det är här på midsommar, ska tydligen vara väldigt mycket folk och massor av klassikt firande. Ha en bra dag!

på senaste tiden

Här är lite bilder från min lilla tripp till Kristiansand. Var ju där på arbetsintervju på ett hotell. Har fortfarande inte fått något svar på om jag får det eller ej, det är en otroligt bra möjlighet om jag skulle få det. Men får jag det inte så känns det som om någon sida av mig bli lättad. Vet inte varför, men det känndes inte 100% bra helt enkelt. Var iallafall kul att komma på en liten semestertripp, se någonting nytt och bo på fint hotell gratis.
Besökte ju även Oslo under min lilla semester. Träddade tre fina jenter. Saknar dom..
l
Nu blir det nog ingen semester än på ett tag.. Ont om pengar och ont om tid. Kollar på resor till Paris för att hälsa på Louise som fuskigt nog är bosatt där för tillfället, men det är för dyyyrt..Har det i och för sig rätt bra här på Bjärnö så jag överlever nog! Lite sol och värme bara så är jag helt nöjd.
l
I söndags var det vinprovning på jobbet, fick prova alla röda, vita och rosévin och tillomed champagnen korkades upp! Otroligt roligt, lärorikt och gott. Att lägga på några kronor på vinet man köper är faktiskt värt det. Hittade några favoriter och även fast vi på caféet bara serverar husets vin så är det ändå kul att veta vad de andra smakar. När själva provningen var slut var det fritt fram att tömma alla flaskor så det blev en himla trevlig kväll.
l
Nu ska jag ägna resten av eftermiddan åt att göra ingenting.. Är jättetrött av någon anledning och tar med all säkerhet även en eftermiddagslur. Ciao
Får väldigt fin lunch på jobbet, drar med glädje av matavdrag för 125kornig dagens!
Världens största geting påträffdes utanför caféet!
En liten bild på Tjärö där jag jobbar.
På ön vi bor strosar det runt kossor
Igår lyxde vi till det lite med grillat, jordgubbar, godis och go drink.

blåst

Snart dags att åka till jobbet, blåser väldans så jag hoppas jag överlever båtturen.. Slutar redan vid klockan 2 så jag tänkte jag kan passa på att lägga in lite bilder o sånt här. Kul va..

även den bäste kan göra fel.

ojda nu såg jag att ja skrev typ samma sak i två inlägg... Jag är medveten men orkar inte radera.. hejdå

jobbjobb

Här vare dött. Har hänt en del sen sist. Har börjat jobba, känns faktiskt väldigt bra! Fick skitbra upplärning och idag har jag jobbat själv och de va inga problem. Hoppas jag iallafall, är lite nervig över att jag glömt att göra nåt som jag skulle vid stängning, men de tror ja inte.. Igår skulle jag också ha jobbat, men jag fick nog på min sjukdom och åkte in till sjukhuset på morgonen. Trodde de bara skulle ta någon timma, men mer än 4 timmar senare, massa blodprov, röntgen och Ekg lämnade vi Karlshamn med vetskapen om att jag hade någon slags luftvägsinflamation.. Fick pencilin och nu känns det redan bättre. Kunde till och med andas när jag låg ner inatt vilket jag inte kunnat de senaste nätterna. Hoppas även att hostan jag haft sen i mars vill gå över nu!
l
Förutom jobb har de inte hänt så mycket mer, har ju inte direkt varit i form för någonting. Imorn jobbar jag till 16 sedan är det vinprovning för personalen. Ska bli trevligt. Mitt smak och luktsinne är ganska nedsatt, men något lär jag ju känna iallafall!

ett nytt jobb.

första dan på jobbet. Kändes skitbra. Jättesnäll arbetskamrat som visade mig allt. I helgen jobbar jag själv, var lite nervig för det innan men nu känns det bra. Det enda jag oroar mig över nu är när jag ska lägga till med båten, suger nämligen på de.. Bara o träna, o de kommer jag ju få göra! Jobbar 15 dagar framåt om det blir som schemat säger.
l
Styrketränade med Johan och Kalle igår, borde inte ha gjort så många benböj... Fruuktansvärd träningsverk idag! Har åkt på en förkyldning med halsont också så nu ligger all annan träning ännu mer på hyllan. Förbannat trött på detta. Måste till sjukan igen, men tydligen måste jag åka till Värmland för att till exempel ta blodprov o sånt! Hur sjukt låter inte det, kan detta stämma?!?!
l
Nu ska jag sova, jobbigt o jobba ;)

absolut svensk sommar.

Idag har jag solat för hela slanten (Noga insmörjd i solskyddsfaktor). Det går inte att beskriva hur underbart det faktiskt är att bara ta ett kliv ut så står man vid havet. Speciellt inte dagar som denna. Det tråkigaste med denna dag är att jag känner mig krasslig, dålig timing eftersom jag börjar jobba imorn.. Inte nog med detta så får jag nervösa sammanbrott över mitt GIGNTISKA munsår var och varannan minut också.. Vem kom på att man ska få munsår egenligen? Och vem kom på att de alltid ska komma så olägligt som det bara går? Ogillar denne iallafall.
l
Tog en lite sväng ut på udden och fotade lite. I huset på övre bilden bor vi i sommar, alldeles nybyggt och bara några meter från den stugan Johans familj har sedan innan.

Tripp och trapp och trypa, se hans lilla faster!

Denna sång sjöng vi på skolan i mellanstadiet. Lingonben. Hur underbar är den inte? Läs texten och fundera på vad lärarna hade för baktanke. Jag kan nämligen inte förstå det.. Kommer nog i och för sig aldrig glömma när vi sjöng denna.. Kanske är det som är meningen.

Bluff och Spark och Tork och Kvark
vore sex små dvärgar
En var ful och en var glad
och en var dum i huvudet
Hej, sa Kvark till lille Tork
Känner du igelkotten Pilt,
Han som har varit i Paris?
Ja, det gjorde Ivar
Hör du han lilla runda tass
när han trippar på sitt pass:
Tripp och trapp och trypa
se hans lilla faster!

Tomtefar i skogens brus
sitter som ett päron
Han har inget eget hus
allt i sin stora näsa
Söt och blöt är sagans fé
Trollen är bjudna hit på té
Det lilla trollet; Pass för de!
Nu ska mormor bada
Väva och spinna natten lång
Prinsen är här i fjorton språng
Hipp och hopp och häppla
Hästen heter Sverker!

Stora slottet Drummeldimp
ligger bortom fjärran
Dit får ingen komma in
som ej kan baka struvor
Gyllenkrull och Sockertipp
Kom, ska vi dansa häxan våt!
Vill du mig här, så har du nåt
Sov du lilla tryne
Kungen är full av stock och sten
Skogen är full av lingonben
Pär är full av tomtar
Hur ska Lillan orka?

äntligen på plats

Personalträff på Tjärö idag. Verka vara ett skönt gäng att jobba med i sommar! :)
l
Idag är jag sliten! Var ute och gjorde Oslo inatt ända tills det var dags att åka med flygbussen.. Det var helt okej, kul att se lite nytt. Är ju så dyrt bara och jag har nog aldrig jag haft så ont i mina fossingar i hela mitt liv! Annars har det varit en toppenhelg. Skriver mer nån dag när jag inte är så trött.

På sightseeing i Norge.

Vårat kära grannland Norge är faktiskt väldigt vackert. Sitter på bussen mellan Oslo och Kristiansand och visa vyer är hiskligt vackra. Kan bara tänka mig hur det ser ut längre norr ut och längs med kusten.. Jag startade min resa 9.30 och beräknas vara framme vid klockan 15. Sjyst med gratis internet iallafall, tråkigt bara att jag blir illamående av att läsa när jag åker buss..
l
Igår bjöd Oslo på jättefint väder och jag, Anna och Emma tog med oss en filt, lite vin och en varsin glass till en park. Himla härligt. En del av mig vill verkligen flytta till Oslo eftersom jag har några av mina bästa vänner där och för att det är en väldigt trevlig stad, men en del av mig säger även att det inte kommer bli så mycket pengar sparade om jag ska ha ett socialt liv hehe.. Allt återstår att se.

Nu har jag inget hem.

Kristinehamnsvistelsen börjar lida mot sitt slut. Känns som jag nyss kom hit, skulle faktiskt vilja stanna lite längre. Har haft en perfekt sista dag. Solat på dagen, världens bästa kebabsallad i hamnen med Amanda och sen mys på ballkongen med Amanda och Kristin. Fina vänner de där. Igår träffade jag även Madeleine för en fika, var hos farmor samt fick all packning klar.
l
Imorn bär det av till Oslo. På fredag vidare till Kristiansand. Arbetsintervju på norska, ska bli intressant. Får bo gratis på hotellt intervjun gäller och på lördag åker jag tillbaks till Oslo. Får träffa ännu mer fina vänner i Oslo, det ska bli toppen! Livet känns bra, lite att fundera på och lite kallt väder, men annars är jag glad. Haj haj

begränsad uppkoppling..

Att jag bloggar dåligt är tyvärr en försmak på vad som komma skall. Kommer nämligen ha väldigt begränsat internet i sommar (kopplar mobilens internet till datorn) så det är bara att vänja sig.
l
Idag har jag iallafall varit med mamma och pappa till Örebro. Var på Marieberg och lite så. Fick ett oväntat samtal och nu är det mycket att fundera och analysera över igen. Nu längtar jag efter värme och sol. Gonatt

tredje juni.

Tanken var att jag skulle cykla till stugan i eftermiddag, styra upp alla flyttkartonger och få lte struktur men det slutar inte att regna!! Blåser gör det också och kallt som en se höstdag är det.. Kul.. Jag har istället bokat biljetter till Oslo och kristiansand för ett litet besök av mina kära vänner Emma och Anna samt intervju. Nu finns ingen återvändo.

Examensdagar

Hallå där! Nu var det längesen jag skrev, men jag har ju firat, packat och flyttat så tiden har varit knapp. Det har varit avslutningsmiddag, avslutning med lärarna och avslutning i kyrkan. Allting jättetrevligt! Har knäppt en hel del bilder och här kommer några.
Nu är vi alltså färdiga. Efter 3 roliga, händelserika, jobbiga, tråkiga, underbara och unika år är vi klara. Jag är nöjd. Nu är jag hemma i Kristinehamn. Ska träffa Anna snart. Känns bra o vara här. Mest för att jag vet för att det bara är för några dagar tror jag.

RSS 2.0