besök.

Hallå där! Sista dagen av mina tre dagars ledigt börjar lida mot sitt slut. Jag har haft besök av Emma och det har varit väldigt trevligt. Full fart. Vi hann med grillbuffé, vin och godis till solnedgången och livemusik, reashopping i Karlskrona, bad och grill i en vacker vik, utgång i Karlshamn samt bad i regnet. Nu har hon åkt hem och ikväll byter jag ut hennes sällskap mot Johans. Jag har förberett så mysigt här hemma med kräftor med tillbehör och massa tända ljus. 
 
Annars på sista tiden så har de väl inte hänt så jättemycket. Har ju vart himla fint väder så lite sol har jag hunnit få på mig när jag inte jobbat. Blir faktiskt lyckligare när jag är lite brun. Fånigt nog. 
 
Jag har en del bilder från sista tiden men de orkar jag inte med idag så det får bli ett bildinlägg en annan dag. 

tisdag den 24 Juli

Jag lever, men det är knappt. Har jobbat häcken av mig i helgen, bara vart hemma för att sova några timmar. Bytte därför till mig en ledig dag idag. Prickade in sommarens hitills finaste dag också tror ja! Har legat och latat mig i solen ända tills nu. Äntligen. Nu ska jag baka lite paj tills ikväll när jag och Johan ska på middag.
 
Återkommer när jag har tid! 
 
Ps. Idag fyller världens bästa storasyster och antagligen denna bloggs trognaste läsare 25år så jag ägnar en tanke åt att skriva grattis! 

sen senast...

Hallå där! Spenderar ännu en fredagskväll hemma i mitt palats. Min man jobbar och tjänar ihop pengar till familjen medans jag gottar mig i våra rikedommar.Livet är fantastiskt. 
 
De va ju inte riktigt sant, men nästan.. Jag har jobbat hela dagen, vilket jag gör tills på fredag och det är mycket och göra mest hela dagarna. De är bra, tiden går fort och de är roligt. Sen sist har jag gjort mest det, jobbat. I tisdags var jag, Johan, Linda och Bo i Karlskrona och åt middag, vilken mat! Fantastisk. Jag har även utövat två träningspass utan att dö!! Första gången sen i mars så det känns otroligt skönt. I förrgår var jag och Johan hos hans farbror med familj och hälsade på när jag jobbat klart. Ehm de är nog vad som har hänt. Ungefär. 
 
 
Det är fortsatt otroligt svårt att hålla sig borta från sötsakerna på jobbet. Det nya syndsystemet har dock varit en bra hjälp på vägen. Nu sitter jag här och suktar efter något gott att tugga på. Så som jag suktat efter kladdkaka med grädde och vårt desertvin hela eftermiddagen.. 
 
Ha en trevlig helg. Ciao

småland och segling

Gomorgon. Jag tvingade upp mig själv tidigt idag fast jag inte har några planer och att det är min sista lediga dag. Betydligt mycket lättare att kliva upp när man vet att man inte ska jobba dock. 
 
Sen sist har jag hunnit med en del. I helgen var ju jag och Johan i Småland. Önskar jag kunde skriva att jag hade skittrevligt men då skulle jag ljuga. Det var okej. Trivdes inte riktigt, ville åka hem. Johans kompisar verkade jättetrevliga, men jag var mest trött och på dåligt humör och kände mig inte alls samarbetsvillig till att lära känna nya människor. Skäms lite, men ibland blir jag sådär och då kan de inte hjälpas..Men vi gjorde ändå en del roliga saker så jag är glad att jag följde med! Vi spelade golf bland annat, första gången jag provar de. Det var kul faktiskt. Vet ju absolut inte hur man gör eller så, men jag hamnade iallafall innanför banan och jag fick 7 slag på alla utom en där jag fick 5 ;) 
 
 
Efter golfen gick vi till en jättetrevlig mongolisk restaurang. Jag tog en trerätters innehållande kycklingspett med jordnötssås till förrätt, buffé där man valde bland massa kött, fisk, grönsaker, såser och kryddor som de sedan stekte och sist glassbuffé. Gissa om jag blev mätt! Men fantastiskt gott var det! Eksjö var för övrigt en väldigt mysig stad med massa gamla trähus. 
 
På söndagen spöregnade de när vi vaknade så vi åkte ganska snart hem och så stannade vi på IKEA i Älmhult på vägen hem. Köpte lite grejer till huset och åt lite mat och så. Väl hemma var det montering av möbler som gällde resten av kvällen. 
 
Igår gav vi oss ut och seglade. Detta trots mörka moln och skurar under förmiddagen. Men vi hade tur och det var uppehåll och soligt nästan hela tiden vi var borta! Blåste som tusan gjorde det också och det var väldigt dramatisk förstasegling för mig hehe. Var motvind på vägen dit vi skulle så då var det himla bök, hemvägen var mycket mer fridfullt när vi bara gungade med vinden! 
 
 
Härligt var det iallafall och jag hoppas på fler såna utflykter i sommar. 
 
Idag ska jag träna lite, läsa lite bok, ta det väldigt lungt och ikväll ska vi in till Karlskrona och äta middag med Johans mamma och pappa. Lite sent firande av våran examen :) 
 
Ha en bra dag.

de är på tjärö de händer...

Gokväll gokväll! Kom precis hem från Tjärö. Jag och Lisa skulle fixa lite med ett musikquiz som ska hållas på lördag samt äta lite mat men så kom chefen och bjussade på vin och sedan fler arbetskollegor så då kunde man ju inte riktigt gå hem.. Blev en himla trevlig kväll och jag är ju ledig imorn så jag har inget att skämmas över! Nu när jag gick hade vi flyttat in till restaurangen där det är full dans och gitarruppträdanden! Har en fantastisk arbetsplats. 
 
Igår hade ju även jag och Johan en liten personalfest här på Bjärnö. Var kanske ett tiotal som grillade och åkte lite ring efter båt (inte jag dock..). De va görtrevligt men tiden gick alldeles för fort. Plus att de flesta hade jobb att tänka på dagen efter inklusive jag så det blev en väldigt lugn och sansad tillställning. Men det får definitivt bli igen! 
 
 
Imorn, lördag och söndag är jag ledig! Ska bli skönt eftrsom jag jobbat väldigt intensivt en vecka nu. Har blivit väldigt mycket att göra och lunch har gått från halvtimmas lugna raster till 5minutersraster vid 4tiden. Antingen ska jag försöka hitta ett ställe att åka och plocka jordgubbar på imorn, eller så ska jag utforska Tjärös södra udde! Tycker jag spenderar så lite tid där annars menar jag.. Idag satte jag och Lisa för övrigt upp en syndlista på väggen i köket. Tar man något sött får man böta 5 kronor och man har en synd per vecka, typ en glass eller så då. Detta var verkligen nödvändigt att införa, om det nu håller för satan i gatan vad jag inte mår bra av att inte träna samt småäta massa gott som befinner sig under näsan hela dagarna.. 
 
godnatt

two days left

haj haj! endast två dagar till innan jag är ledig hela helgen! Ska bli riktigt skönt. Lutar åt att jag följer med Johan till hans kompis i Eksjö och hälsar på. Roligt att man riktigt ger bort sig själv till regngudarna när man skulle kunna vara skyddad på Bjärnö istället.. Men det blir nog trevligt. 
 
Ikväll är första kvällen på länge som jag inte känner mig dödstrött efter jobbet! Har vart och handlat och städat inför imorgon. Tror det gäller att ha någonting att göra när man kommer hem så man inte hinner bli slö. Nu ska jag ändå krypa ner hos karln som redan lagt sig. Godnatt
 
PS. Otroligt spännande inlägg jag kommer med på sista tiden. Värre än vanligt. DS.

En båttur i Blekinge skärgård.


Jobb jobb

Puh! Vilken dag! Har varit precis hur mycket som helst att göra, har stått och gjort smörgåsar heeela dagen. Men de har varit kul, äntligen lite att göra. Lämnade nu över till min man som håller Stenholms nattbar öppen ikväll igen. Själv ska jag vila upp mig inför en ny dag. 
 
Har väl mest jobbat sen sist. Badat lite. På onsdag ska vi ha personalfest här på stugan, ska bli roligt! De är så konstigt att de alltid är jag och Johan som styr upp allting.. Man börjar undra om alla andra kanske har fester och sånt utan oss? jaja, hur som helst så får ju vi vara med när det är vi som fixar iallafall :D 
 
 

seriöst.

Åh kan inte företag lära sig att använda svenska språket!! "nu startar våran sommar rea" Jag hatar särskrivningar... Och hur tänker folk med superblont hår när de målar sina ögonbryn svarta och fullkommligt JÄTTEMYCKET?! Förlåt, men herregud!
 
Behövde bara få ur mig de, sitter annars ensam i stugan och saknar Johan som är och jobbar. Herra

Morgonstund har guld i mun ibland.

Idag började jag och Johan dagen på bästa sätt. Efter morgondoppet (som jag bangade och tog duschen istället..) åkte vi över till Tjärö och avnjöt en god frukost i solen. En macka och en våffla för min del och det var fantastiskt gott. Efter det så gick vi en tipsrunda på ön. Det var verkligen tur att vi tog vara på förmiddagen för när vi åkte hem vid 12 så kom molnen och nu är det inte alls lika fint längre.. Jag har legat inne och sovit istället, är läskigt trött och frusen hela tiden...
 
Igår efter jobbet blev det spontangrillning hos grannen Daniel. Hur gott som helst när det äntligen blev klart och sedan spelade vi lite kort och sånt. På jobbet igår fick jag även besök av två får haha.. Det finns massa får på ön och två av dom tenderar att rymma lite då och då så nu har de vart lösa i några dagar. Helt plötsligt ser jag dem komma in genom dörren till caféet! Fick sån tur va ut dem utan större problem hehe.. Men det var otroligt spännande. 
 
Försöker ladda upp lite kort som jag tog idag, men det vill inte datorn.. Kanske kommer senare..
 
 
 
 

härliga helg.

Har haft en alldeles förträffligt bra helg! Ledighet är nice och när det är fint väder är de ännu bättre :) Lördagen bjöd på en båttur till Järnavik med Johans mor och far, väl där spelade vi minigolf, käkade och tittade runt lite. Himla trevlit trots att minigolfen inte va särskillt kul... 
 
På kvällen grillade vi gött kött med go cocacolamarinad som Johan gjort. Sedn åkte vi till Tjärö och hämtade upp min arbetskamrat Lisa och sedan vidare in mot Karlshamn. Hade blivit bjudna på föfest hos en annan arbetskollega, men planerna blev ändrade så vi åkte till en av Johans vänner istället och möttes istället upp ute. Mycket rolig kväll!! Hoppas det blir fler sådanna i sommar :) Söndagen var dock inte lika underbar.. Sov till 2 och efter det hände inte så mycket mer. Var inne i stan och hämtade bilen samt handlade lite krukkryddor som jag ska sätta idag. Och idag var det tillbaks till jobbe. Tog föresten årets första dopp i lördags också, de va kallt, men uppfriskande. Funderar på att bada idag med, men vi får se.. 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0