presentation

Lyxhotell managment 09.45-17.15
Grupparbete 17.15-19.00

Fick en ny gruppuppgift idag som gick ut på att presentera vad "luxury" vad för oss och välja ett hotell att visa på. Börjar redan bli lite repetition, men soft ändå. Tycker de är ganska bra och ha gjort en presentation på engelska för ca 30 pers också. Inte varje dag man gör de.

Nu ska ja prata med min man på skype! hej


lite längitg

Nu sitter stor del av svedalas befolkning och tittar på Solsidan. Ja önskar att jag och Johan också satt tillsamans i vår lilla soffa och tittade på detta otoligt roliga program. Istället får jag se det efter alla andra sett det, ensam i mitt mörka rum på Tv4play. Funkar ju iofs det med.

Känner jättelängtan efter sommar i Krillehöla idag.. De är rätt fint de. Fina brudar och brunbrända ben.


Dagen idag har vart lång. Vaknade o mådde skitdåligt. Ont i hals och mage. Men ja skyndade iväg till affären för o köpa frukost iallafall innan vår hyresvärd skulle komma. De kom, de rev ner vårt tak, de gick. Världens vattenskada har vi på toaletten..

Sen har jag försökt fixa med lite grejer och bara suttit här, bestämde när ja låg i sängen imorse att ja ska ligga inne o anstränga mig för att inte bli mer sjuk, för ja får inte va sjuk när min älskling ska komma hit!! Så medans de andra är på tivoli idag så stannade ja hemma.


trevlig utflykt!



Där fick ni lite bilder som jag tog idag på vår lilla resa till Reims samt Epernay. I Reims var varken vädret eller jag på topp, sov dåligt i natt och hade ont i halsen när ja vakna, och i Reims regnade de. Men en katedral, några affärer och ett restaurantbesök senare känndes det lite bättre och de blev en riktigt bra vistelse. Avslutade med en varm choklad på en av alla mysiga barer.

Vid 5 snåret for vi vidare mot Epernay, capitale du champagne. Där låg de på en lång fin och städad gata, Moët & Chandon, Pol Roger och Mercier bland många flera. Givetvis dog min kamera när vi kom dit, så jag har bara en bild, men ja ska få de andras bilder så då kanske ja lägger upp nåt. Jag köpte ialalfall med mig en flaska hem och jag längtar redan tills vi ska besöka någon champagnegård i vår!

Bonne nuit.

när vinet är billigare än vattnet...



Lite bilder från helgen tänkte ja skriva, men från i onsdags och igår ska de ju såklart stå. Lirade först lite poker hos Bastian igår och sen gick vi till någon födelsedagsfest där nån ja inte kände fyllde år. Ganska sunkig fest, aspackat med folk och alldeles rökigt.. Gick vidare till Cotton där de va för kul nästan. Blev homie med barägaren och gick sedan vidare till Amfi eller vare nu heter, ett ställe som stänger kl 5 så de blev måttligt sent igår. Men så kul!

Nu blire dock lugna puckar fram tills nästa torsdag. Imorn har vi hyrt en bil, jag, Louise, Fredrik, Karin och Patricia. Ska åka till Reims och kolla runt lite, blir nog kul, hoppas på lite finväder bara. När vi kommer hem på kvällen blire till att premiärkäka sniglar! Ciao

cotton club

Hej.

Ja gick och köpte mig en flaska mouserande för 1 Euro och festade tills klockan 4.

De va riktigt kul, tror de kommer bli ännu roligare ikväll. Jag ska nämligen ägna dagen åt att göra ingenting så jag orkar med ut ikväll med. Skittrist väder ute så de finns ändå inget o göra idag.


en park!

Gav mig ut o sprang nu på förmiddagen. Skönt vare och bra gick de! Hittade en fin liten slinga längst med ån där de inte va allt för mycket bilar iallafall. Sprang förbi en park med, äntligen, började tro att de här va en helt parkfri stad. Där ska vi sitta o picknicka i vår!


onsdag

Gomorgon i stugan

Tvingade mig själv upp tidigt idag bara för att ja inte ska ligga o dra mig till halv 12 som i måndags.. Inte för att ja har nåt vettigt att göra idag men de känns bra o inte sova bort livet iallafall.

Igår skulle de ju bvarit veckans enda föreläsning, men när vi kom dit fick vi reda på att den va inställd.. Så de va bara o knalla hem igen. Gick förbi banken och hämtade upp våra franska bankkort, tur vi har fina Louise som pratar franska :)

Resten av dagen ägnade jag åt att vara ute o promenera i princip, gick bort till Carrefour, en megastormarknad en bit här ifrån. Där hade dom allt kan ja säga. Köpte tofflor och handdukar till mig o Kakan, så nedrans kallt på vårt golv så de va på tiden.

Ne nu ska jag göra klart min del av grupparbetet om ett lyxhotell som ska samarbeta med en känd fransk kock! Hej

photo exhibitions

Gokväll!

En liten nätt dröm jag har är att gå på en fotoutställning i Paris. Sitter och letar om de inte är någon utställning på gång som man kan kika förbi.

Hittade en som verkade lite intressant.
Vincent Rosenblatt - Rio Baile Funk
Med_rio-baile-funk_001-jpgMed_rio-baile-funk_001-jpgMed_rio-baile-funk_001-jpg

Inte exakt vad jag letar efter, men de vore kul ändå!

Har nämligen bokat en till natt på hotell åt mig och Johan, så dagen innan han åker hem igen har vi en dag i Paris och när han åkt har jag en dag att utforska Paris på egen hand! Då vore de kul o gå på nån utställning.

Gonatt

farligt billig shopping

Hej hopp! Har precis vart på stan och shoppat lite. Igen.. Faarligt o gå på stan här!! De finns en affär som heter Syster där de är svinbilligt. Okej, lite småtattrig kanske, men snygga skor. Köpte ett par ballerina för 3 Euro och ett par med klack för 5 Euro. Sjukt. Ska visa bild sen.

Nu sitter ja o väntar på att min mat ska bli klar. Första gången ja använder ugnen i detta gasolland. Sen vet ja inte vad ja ska hitta på.. Kan fortfarande inte plugga för ja har inte fått min del.. Kanske blir lite träning! Hejhopp

grå söndag. Mycket grå söndag

Helt otroligt grå söndag. Har inte lämnat lägenheten.. Knappt sängen förutom när ja städade. Är hungrig men iiingenting är öppet på söndagar så ja får förbli hungrig.

Va gör man på söndagarna här? Skulle skriva lite på en gruppuppgift vi har, men insåg att ja måste få info från en annan i gruppen innan ja kan göra så vidare mycket så jag får fortsätta imorn.

Kollade på Life as we know it förut, bra film. Vill se nån mer bra film, men ja har inte hittat nån ja vill se..

 

happy birthday

Idag är det definitivt ingen vanlig dag, för idag är det min bästa kompis födelsedag!

Saknar henne helt otroligt mycket, för hon är en av de människor i mitt liv som verkligen får mig att må bra. Vi känner varandra utan och innan och har så många otroligt fina minnen ihop. Massa kärlek till Emma Andersson som just nu befinner sig någonstans i Vietnamn.


Champagne

Igår gick vi o köpte oss en varsin Champagneflaska ja och Kakan. Fira in ledigheten. Var på fest hos Florentina och Abdul från London. Va säkert 70 pers i deras lilla hus, riktigt kul var de!! Vid 1snåret gick vi till Cotton club, riktigt bra ställe där vi dansade hela natten. Eller åtminstone tills de stängde. Bra kväll!





Idag var vi 2 slagna hjältar som vaknade upp på Rue de la Visitation. Men tillslut bestämde vi oss för att hänga med på den lilla utflykt vi planerat dagen innan. Tog tåget till Chaumont, en liten stad en timma från Troyes. Gick runt o kikade lite, tog kort, käkade på restaurant och umgicks. Kul o komma från stan, synd bara att man inte mådde som en prinsessa och att ja klätt mig alldeles för dåligt.





Kommer med all säkerhet mer bilder från denna dag med tiden. Tog hur mycket kort som helst hehe. Nu ska ja kolla lite Solsidan, hej

nu gäller de

Godmorgon! Ja sitter här o beundrar min nya fina klocka som min syster skickat ner till mig, världens bästa överaskning :D Förutom de så äter ja fruukost, laddar upp in för franskaprovet.


saknar mina 2 favoriter..

skolmat



Så här kan skolmaten se ut. 3 Euro. Ja skämtar inte när ja säger att fransmännen verkligen äter baguette jämt! Så fort man går ut ser man minst en person som kommer o konkar på en baguette!

dan före dan

Burrr, är kallt i Troyes idag! Åtminstone i vår lilla skolåda på Rue de la visitation. Tänkte knalla till affären o köpa nåt o käka till middag och nåt gott pluggsnacks, men bestämde mig för att de va skönare o stanna under täcket. Men ja insåg nu när ja smakat på min enda tänkbara middag ja hade hemma att ja nog ger mig ut ändå.. Hade köpt nån sån frusen nudelwook, men de smaka inge bra.. Har inte hittat så mycke kul mat här faktiskt.

Skippade eftemiddagen med franska och har istället vilat och pluggat hemma. Ska bli sköönt när franskan är slut! Det firar vi med lite kalas imorn.




french french french

Har pluggat franska ända sen ja kom hem från skolan och ja vill verkligen verkligen klara provet på fredag!! Men de känns som att ingenting vill fastna i min lilla hjärna.. Orkar iallafall inte mer nu och ska kolla på One tree hill och Pretty little liars.

Nåndag ska ja försöka berätta lite mer i detalj hur jag har det här o ta o lägga upp lite kort o så, men ja orkar inte lägga energi på de just nu..

Parisresan blev föresten inställd så i helgen får vi hitta på nåt annat skoj istället. Men om 2 veckor ska jag ju dit ändå, med min kung. Bokade hotell förut, dubbelrum för 519kr, helt ok.

Salut.

Snabbt inlägg

Gokväll!

Ska fatta mig väldigt kort för klockan är väldigt mycket för mycke. Men man måste sitta uppe på natten för på dagen är man ju i skolan..

Har precis kämpat lite med min och Kakans presentation om Sverige som vi ska göra på franska imorn, innan de beställde jag en biljett till min kära pojkvän hit ner till mig redan den 4 mars!! De kommer bli underbart! Längtar som en gnu.

Skoldagen va lite segare idag än igår, men de gick. Var hos Louise och planerade en liten roadtrip som kanske kommer bli av, tyvärr krockar det med att Johan kommer hit så jag kan inte vara med hela vägen, men förhoppningsvis en bit iallafall :) Diskuterades även om Parisresan kommer bli inställd i helgen, men de hoppas ja inte! Men om den blir ska vi unna oss lite partaj iallafall de är ett som är säkert.

Nu måste ja sova!! Har visserligen bara lektion 14 - 17 imorn, men de finns alltid saker som ska göras innan de. Gonatt!

massor av kärlek till mina vänner, min familj och min pojkvän

Bonjour!
Idag är det måndag vilket betyder att skolveckan är i full gång igen. Hade första turismkursen idag och jag tyckte de va riktigt inspirerande, de är mycket lyx och man får allt ur heeelt andra synvinklar än hemma. Hemma är det mycket tyngd på miljö, hållbarhet osv. Här är det mer luxury helt enkelt, miljö och hållbarhet finns ju verkligen inte i bilden. Både på gott o ont såklart.. Har samma lektion 6 timmar imorn, sen är den kursen slut (varje kurs här är mellan 1-5hp), som eximination på detta ska vi göra en gruppuppgift på 15 powerpointsidor. Hoppas fantasin är bättre imorn, för ja kommer inte på va vi vill jobba med.. Ska välja ett lyxhotellbrand, en lyxarline eller en lyxcruiseline som vi ska utveckla strategi åt eller va man nu ska säga.

Förutom skolan idag så har ja och Louise vart på basketträning! Mycket intressant o spela basket med folk som pratar franska, men de va riktigt kul, kommer nog fortsätta.

När ja kom hem pratade jag med min käraste på skype. Eftersom de är allahjärtansdag idag så hade ja skickat hem ett fint kort och ett litet loveletter till honom, samt att han fick en snopen överaskning i form av muffins utanför dörren imorse hihi. Tack kära Lenin. Men jag fick iallafall de allra finaste av han, romantiker som han är så hade han gjort  en sång till mig som han framträdde med gitarren. Ja dog inombords för de va så fint.


je t'aime


helg

bonjour! Helgen är kommen och ack så mycket mer man uppskattar helgen när man faktiskt går i skolan ibland..

Shopping står på schemat idag och de är välbehövligt för dresscoden på vår skola är ganska så mycket mer elegant än hemma i Östersund. Nu tänker inte ja gå till skolan i högklackat osv, men converse funkar verkligen inte här.. Men sån tur är har dom skitbilliga skor här, så de ska ja köpa idag.

Sen sist jag skrev så har vi vart på en jättekul förfest och haft en jättekul kväll på Manhattan. Gårdagen vill jag inte tala om, men de va fantastiskt fint väder iallafall, 17 grader och sol. På kvällskvisten var det även filmmys hemma hos Louise och Patricia. Annars har de vart lugna gatan här. Blir lugna gatan ända tills på fredag tror ja, har franskaprov då och sen sticker vi till Pariiiiis!




solig morgon i Troyes

Morsning! Här sitter jag o förbereder mig inför mina 6 timmars franska med lite frukost. Ser ut att bli en solig dag, kanske åker vårjackan på!

Igår innan skolan kilade jag bort på stan en sväng, köpte lite allt möjligt. Riktigt bra shopping här och riktigt billigt! Farligt. Efter skolan hade ja tänkt gå på en fest som typ alla skulle på känndes de som, men ja bangade och så gjorde jag och Karin lite tacos här hemma istället.

Nä nu springer tiden ifrån mig. Au revoir!

mercredi

Ny dag, nya möjligheter. Idag tänkte ja att ja ska sätta på mig hörlurarna och ge mig ut på en promenad innan skolan. Börjar först kl 2 nämligen. Ska styra kosan mot centrum till att börja med för ja ska leta efter frimärken. Gjorde ett tappert försök till o hitta de igår, men de är inte lätt när de inte förstår vad man säger.. Ska därför slå upp vad frimärken heter på franska innan ja går!


johan.

De här rummet skriker bara saknad just nu.. Jag saknar min pojkvän nåt så otroligt mycket.


lång dag

Salut!

Helt slut efter 6 timmars franskalektion. Åt inte så mycket till lunch så de kan ju va lite därför, måste verkligen sluta va så kräsen, de här går inte.. Lunchen i skolan är iallafall betydligt billigare än hemma. För 3 Euro får man en liten baguette, en sallad, en naturell yogurth, en frukt eller desert plus varmrätten då. 

 Nu har jag tänkt att ja ska ta en lite lur och sen ska ja plugga lite. Va o kolla på ett gym några hus bort igår och de såg jäkligt nice ut. 50 Euro för en månad, rätt dyrt men ja måste komma igång!

Lägger upp lite bilder från i söndags när vi va ute o käka med alla erasmusar.



bad mood..

Hej.

Speeddating på franska på första lektionen idag. Inte de lättaste när man inte kan ett ord kan jag ju säga, men något fastnade väl i hjärnan tillslut iallafall. Även om jag är den mest svårlärda människan i världen när de kommer till språk.. Hade bara 3 timmars lektion idag så de var mjukstart, imorn blir de det dubbla.

Ikväll är de visst fest. Jag är varken festsugen, på bra humör eller sugen på att träffa människor.. Ena sekunden känns allt verkligen helt perfekt här nere, sen sjunker allt som fritt fall.. Känner inte igen mig själv. Hur som helst så stannar jag hemma ikväll, mitt enda löfte innan jag åkte hit var ju trots allt också att ta skolan på största allvar. Det ska jag hålla fast vid eftersom de verkligen verkar behövas, plus att jag behöver lite mer tid än de flesta andra att lära mig saker på...

Hoppas jag vaknar på rätt sida imorn. Gonatt

lyhört

Sådär ja, nu har jag rustat upp lite här på bloggen. De är inte exakt som ja vill ha de, men de får jag pilla med nån annan dag.

Sitter o väntar på att Louise ska höra av sig så vi kan gå ut på en promenad. Annars har ja inget inplanerat för dagen, bäst att ta vara på dessa dagar nu innan skolan drar igång! Ikväll är det middag på någon restaurang för alla Erasmusstudenter som en avslutning på "nollningsveckan".

För övrigt så är det så fruktansvärt lyhört i de här huset så ja misstänker att grannarna ramlar igenom taket vilken sekund som helst med tanke på hur mycket dom låter!! Man hör exakt vilken musik de lyssnar på, man hör i princip exakt va de säger, deras hund skäller o igår lät de som om de åkte rullskridskor där uppe.. Men men, de får man väl räkna med i ett gammalt hus som detta.


Hemmakväll i vår sjuttonhundratalslägenhet

Gokväll. Lördgen är här och de verkar som om att alla både i Östersund och Troyes ska ut o svira, jag och Karin däremot har bestämt oss för att stanna hemma. Jag är svintrött trots att ja sovit hela eftermiddagen.. Gårdagen fick räcka.

De va riktigt skoj igår iallafall, va först på en förfest hos en i Inter3an och sen gick vi vidare till Manhattan, stället man visst går till här. De va inte ashäftigt där inne, men de va jääääkligt kul! Dansade, spelade biljard, drack och umgicks. Var på efterfest en sväng hos samma kille som på förfesten och sen tog vi oss en taxi hem. Somnade som ett barn och sov hur länge som helst.

När ja vaknade imorse va inte Karin hemma, men de låg en lapp på bordet där de stod att hon va på stan och att vi skulle ses vid city hall kl 14 så jag gick dit oså gick vi o åt på Subway och tog en sväng på stan. Sen sov vi lite mer hehe.

På måndag börjar skolan och dom 2 första veckorna ska vi läsa Franska. Återstår o se hur de går, men de ska bli kul. Många här som inte kan ett ord engelska så de behövs. Bye bye


första dagen i skolan



Vart ingen fest igår, gick till en bar istället med resten av det glada internationella gänget där vi drack gott och åt lite franska specialiter. Mycket trevligt, men eftersom jag fortfarande är förkyld o har otrorligt ont i halsen kände jag för att gå hem ganska tidigt då tröttheten slog till. Blev till att stanna hemma även ikväll tack vare detta, himla tråkigt för de va barrunda o grejer.. Men vi spar oss tills morgondagens blingblingparty!

I skolan idag var det information och rundvandring mest hela dagen. Har schema för hela terminen nu och kära nån va rutiner man kommer få! Skola nästan varje dag och för det mesta går vi 9.45-17.15. Vissa dagar tillomed 9.45-19.00.

Nu på eftermiddagen gick vi hem och sov och de behövdes. Visserligen fortfarande trött, men de har hänt mycket och man har väl inte riktigt återhämtat sig från resan o så än kan jag tänka mig.

Skypade med både Johan, Linda och mamma idag och jag måste bara skänka en tanke åt den mästaren som kom på Skype!! Skulle dö om ja inte fick prata med min man. Min fina älskling..

framme i Troyes :D

Allt är nästan för bra för att vara sant här i Troyes! Jag och Karin fick en jättefin lägenhet nära både stan och skolan dä vi har varsitt rum, ett kök o 2 badrum.

Skolan verkar helskön, människorna med. Vi va o bowlade med skolan igår och gick sedan vidare till en bar inne i stan. En riktigt skön första kväll och idag ska vi shoppa lite nödvändigheter, kolla runt och ikväll är det fest! Ciao




RSS 2.0