hejdå

Goodbye drink at Elixir coming up. Så sorgligt..

Bomullsklubben

"A good night to all Erasmus, who will start this morning and thought for Malin, who was very touching for us to say goodbye. Thank you all and good luck for the future!"

Statusupdatering från Cotton club inatt. Lite rörd kan man ju inte låta bli att bli..

Har gjort en Troyes spellista nu och jag vet att de kommer ta ett tag innan man kommer sluta tjata om den här våren.


happy ending

Den 1 februari 2011 anlände vi två svenska, ganska förvirrade damer till en alldeles mörk och kall Pariskväll. Det började med att vi inte alls hittade ut från den stora tågstationen, för vad vi då inte förstod var att Sortie som det stod på varannan skylt betydde utgång.. Efter att vi äntligen hittat ut tog det oss säkert 45 minuter att hitta vårt hostel som bara låg ca 500m från stationen.


Den 2a februari 2011 anlände vi till Troyes. Staden vi skulle spendera våra kommande månader i. Redan på tågstationen i Paris såg vi en tjej som vi spekulerade i om hon skulle till samma ställe som vi. Tjejen var våran nu mera bästa norska vän Marilöken. Även på tåget, i samma vagn som vi, bara några platser bort satt det två svenskar. De visade sig att de också skulle av i Troyes och vad vi då inte visste var att Louise skulle hänga hos oss både var och varannan dag och bli en väldigt god vän till oss.


Jag minns det som igår när vi blev upplockade på stationen. Den ena killen såg exakt ut som Carlton i Fresh prince i bel air. Väl på skolan möttes vi av ytterligare 2 otroligt svenska ansikten och även dom kom man att spendera en hel del festliga kvällar med. De är ganska intressant hur man tyr sig till sina landsmän, men det är faktiskt med dom man känner mest gemenskap med i många fall.


Den 2 februari fick vi även våran lägenhet jag och Kakan. Vad vi verkligen inte visste då var att vi snart skulle få ett hål i taket och droppande vatten från när grannen duschar, eller att toaletten skulle gå sönder ett flertal gånger, eller att vi hade en hund som både kissar i trappen och skäller hysteriskt ovanför oss. Vi tyckte de va en himla mysig lägenhet till en början. Innan man såg alla andras lägenheter.. Men såhär i efterhand måste jag säga att den är ganska mysig ändå, charmig på nåt vis.


Något jag verkligen minns och som känns galet långt borta nu var när vi fick se vårat schema för första gången. Oj oj, de var verkligen lektioner varje dag och det känndes som om att man aldrig skulle vara ledig. Men vad man heller inte visste då var att man inte skulle behöva lyssna så noga på lektionerna och att man nästan aldrig behövde plugga. Men de har gått otroligt smärtsamt och fort och de är jag glad för.


Början av våren var dock ganska tung, de var kallt och grått, jag saknade Johan och kände inte alls för att hänga med på allt roligt som hände. Men så fort de började grönska och solen började kika fram så blev allt bara bättre och bättre ju varmare det blev, och varmt blev det sån tur var ganska tidigt! Jag började känna att jag hörde hemma här, jag umgicks med otroligt sköna personer och det började helt enkelt kännas mer rätt. Johan kom och hälsade på och jag fick upptäcka den fina staden Paris med han som jag tycker allra mest om.


Veckorna rullade på med skola på veckorna och festligheter på helgen plus onsdag torsdag. De är väl egentligen festerna man kommer minnas, eller inte minnas. Har varit så otroooligt kul! Även om vi har varit på samma ställen helg ut o helg in så har ingen kväll varit den andra lik, man vet aldrig vad som kommer hända eller vad för typer man kommer träffa. Erasmuslivet har inte varit att klaga på.


Nu när man ska lämna allting känns man bara så otroligt delad. Det ska faktiskt bli skönt att komma hem, få lite struktur på livet och eftersom att alla förr eller senare kommer åka hem nu så är det ändå ingen mening med att vara kvar. Men de känns ändå så otroligt konstigt. Jag har bott i Frankrike i 4 månader, de här är mitt hem, Cotton är våran bar och Leader price våran affär. Här är alla så öppna, man hälsar på varandra och småpratar med varandra.


Jag minns när vi skulle handla de första gångerna i affärerna. Ingen förstod oss när vi pratade engelska, ingen ville hjälpa oss, de bara skrattade åt oss och kollade snett. Vi blev irriterade på dom och dom blev irriterade på oss. Nu är det inget konstigt alls att gå på affären eller restauranten, de är inte de att jag lärt mig franska (tyvärr) men man har lärt sig att använda kroppsspråk, låtsas förstå och le lite glatt. Man vet att dom pratar inte engelska och dom kommer fortsätta prata franska fast man inte förstår, de kommer inte ändras så de är ingen idé att bli grinig. Man har även lärt sig att man måste väga in sitt frukt och grönt innan man går till kassan och man måste lämna sin medhavda väska i kassan innan man går in i affären. På så sätt slipper man dom oförståliga diskussionerna.


Vart jag vill komma någonstans är att jag tycker alla borde ta chansen att åka utomlands och plugga för de är nog den mest lärorika sak jag gjort i mitt liv. Man får en bredare syn på livet, det går inte o förklara men det har varit så bra här när man tänker på det i efterhand. Men de har liksom nåt sin topp nu och de är då man ska påbörja nästa kapitel!



 Så den 1a juni, 4 månader senare ska jag fara hem till Svedala igen. Till lilla Kriskinehamn med sina 25.000 invånare, sin "Skärgård" och sitt otroligt härliga nattliv. Men de ska faktiskt bli mysigt. Åtminstone för ett tag.



marockansk middag

Nu har jag lyst med min frånvaro igen, men jag var ju i Bryssel och nu de sista dagarna innan hemfärd är de tusen saker som ska fixas. De ska packas, städas, hejdåfestas, solas, skriva på skolskitarbeten, fixas med papper osv osv.

Kom precis hem från Akuelles födelsedagsfest. Yassine hade lagat massa god Marockansk mat och de va så himla gott! Sjukt ledsamt o säga hejdå bara.. Kunde inte hålla tårarna tillbaks.. Man fattar inte hur bra man haft det här och hur underbara människor, som man antagligen inte kommer träffa igen, man har fått spendera sin tid med.

Ja ska skriva mer om tiden här, om Bryssel, om helgen och lägga upp bilder när jag har mer tid och ork. Nu borde jag istället plugga eller packa eftersom de ska bli superfint väder imorn o då vill man ju sola! Ciao


grade

  Management des marques et spécificités du tourisme de luxe 22/04/2011   F
  Séminaire intensif français 18/02/2011 B 5
Marketing international 13/04/2011 E 2
Sourcing international 06/05/2011 C 2
Stratégie de communication externe 16/05/2011 C 2
Spécificités clients et services spéciaux 01/03/2011 A 1
Marketing événementiel de luxe 23/05/2011 C 0.5
Approche économique et environnementale de l'industrie du luxe : mention spéciale sur le tourisme 21/03/2011 C 2.5
Gestion des hôtels de luxe 22/03/2011 E 3
Gestion hotêllerie-restauration de luxe 03/05/2011 C 3

So far, so good. Har skrapat ihop 21 av 30 p. Flera på ingång och bara 1 poäng kvar att kämpa för. Har ju inte ansträngt mig mycket för att få ihop det jag har, så jag får väl skylla mig lite själv men så länge man fixar de där dumma F:et så är jag nöjd. Hade ju varit kul om man lärt sig lite mer på cupen med tanke på att vi haft närmare 18 timmar i veckan i snitt i skolan sen vi kom hit. Men vi har ändå haft en del coola föreläsare och vi vet ju iallafall vad lyx är nu!

Kort och gott, det franska universitetssystemet liknar svenska gymnasiet väldigt mycket. Man har många små kurser parralellt med varandra och man har långa skoldagar istället för att själv lägga upp sin tid. Gillar nog Sveriges system bättre.. För ingen orkar ändå lyssna och ta in en hel dag i skolan o sen gå hem o plugga. Inte Malin Nilsson iallafall.

Åh, kommer ändå sakna allt här så... Men nu sova, om 7 timmar och 2 minuter går tåget!!

photos


going to Brussels!

Kom på att ja glömt att nämna att jag ska till Bryssel imorn! Jag och Ann-sofi hoppar på tåget till Paris imornbitti, byter till buss därefter och sen ska vi bo hos en kompis till henne. Kommer bli askul :D


huge



Tror inte man kommer fatta hur stor galan igår verkligen var och hur puttit allt kommer kännas när man kommer hem.. Så galet kul!! Tittia på videon o man kan få en liiiiten aning om hur de va.

UTT-gala

Inte för en minut ångrar jag mig att jag gick på UTT-galan igår, bland de coolaste evenemang jag varit på! Dom hade gjort om det skitstora uniersitetet i stan till en enda stor festplats, önskar jag kunde förklara men de går inte! De va mattor på golven, olika matställen och barer runt om i skolan och på skolgården, klassrum med olika teman, massa fyrverkerier, utomhusdansgolv, stort konserttält där jag fick en ny musikfavorit i form av svenska the Amplifetes och ja, allt man kan tänka sig! Riktigt maffigt. Alla var superfint klädda och stämmningen var på topp, men man borde nog gått hem vid 2-3snåret när alla egentligen var trötta men tvingade sina trötta fötter att dansa i 2 timmar till.

Innan vi åkte till galan var vi ett 20tal glada själar här hos mig o Karin, i våran trädgård där vi ställt till med massa god mat och dryck. Sjukt bra blev de tillslut! Sista kvällen för Martin och Paul och de va väldigt sorgligt.. Insåg att man har träffat så mycket folk här som man antagligen aldrig någonsin kommer att träffa igen..

Sumering av gårdagen är iallafall, sjukt grym dag, kväll och natt! Något man inte kommer ömma i första taget.


Swedish team-Fredrik

De kommer fler bilder, ja lovar, men idag segar internet..

xbox

Man ska absolut inte klaga, men idag vare varmt där ute. Gick till skolan o skrev ut biljetter till galan imorn och svettades nästan ihjäl på den korta biten.

Igår var det lite Singstar-fest hos Mari och Katrin. Supertrevligt och kul o sjunga singstar, de va inte igår. Vi var några tappra själar som gick till Cotton club också och där var det helt packat med folk!! Efteråt blev det min nya favoritsysselsättning fotboll på Xbox. Zlatan levererade. 

Idag har de vart segt och ja borde baka tills imorn men ja orkar inte.. Kl 8 ska vi iallafall ut och käka på nån av de fina restauranterna i det supermysiga kvarteret i stan. mums & mys Ciao

tung dag..

oj oj vilken dag.. Har inte gjort ett piss, bara legat här i min säg så ja nästan fått skavsår i ryggen.. O på tal om skavsår så har jag typ ett köttsår på min stortå nu, så de är faktiskt inte så lätt att gå nånstans när alla skor skaver..

Gårdagen hos Ann-sofi var toppen! Cotton va också kul. Kommer sakna alla så djävulskt!

16.05 en onsdag

Okej de blir en omöjlighet att inte skicka hem grejer.. Bara o inse..

har precis varit på en affär en bit bort o handlat massa saker inför på lördag när ja och Karin anordnar Before UTT-gala party på våran bakgård. Ska bjudas på lite mat, tårta, snacks och annat smått o gott oså lekar o grejer. Kommer nog bli riktigt bra tror ja, hoppas bara på bra väder :)


kom kom sol

Morsning korsning!

Onsdagen är här och för mig är det första dagen på helgen skulle man ju kunna säga, gött. Hade planer på o gå o sola i parken, men de ser lite disigt ut så de får nog bli en promenad istället. De är väl de enda planerna jag har för dagen, kanske ska provpacka mina väskor o se om ja måste skicka hem nåt eller ej. Troligtvis måste jag de och de va dyyrt..

Ikväll är det iallafall födelsedagsfest på Rue kleber hos Ann-Sofi, ska bli skitkul för alla är astaggade (läs jag och Ann-Sofi iallafall..) Blir sista Erasmus-fest-rycket nu för folk börjar sakta men säkert röra sig hem. Varje fest blir bara mer o mer nostalgisk och känner jag mig själv rätt kommer det fällas en del tårar i sluttampen.


my hometown

Är lite kärleksfull och nostalgisk så här på kvällskvisten efter att ha sett det senaste avsnittet av One tree hill.. Vill hem till mina fina vänner, om så bara för en liten stund.


semesterdrömmar

Så var man hemma igen efter en dag i skolan. De gick snabbt, satt med datorn hela dagen.. Tittade på intressanta jobb och skrev ett CV på engelska. I en kurs vi har som är 2,5 poäng ingick nämligen ett studiebesök i Paris, skriva ett CV samt 2 sidor om vad lyx är och om varför Paris är the capital of luxury.. Tror jag kommer få godkänt..

Har även suttit och kikat på vart jag och min Johan skulle kunna tänkas åka på semester i sommar. Är inget särskillt ställe jag vill till i Europa för huvudsaken är att få komma bort till nåt fint ställe med min man. Men jag vill att de ska va hyfsat billigt att leva där, de ska vara finkornig strand, det ska finnas saker att göra och det ska inte vara för turistigt. De är inte de lättaste o hitta ska ja säga. Så tips mottages tacksamt!



Nu är jag trött.. Får inte somna! Men jag kan inte gå någonstans för jag har världens ondaste skavsår på stortån.. De är inte lätt inte.

vackra delar av Troyes

Vad som fick ske idag var en superlång motionsrunda. Sprang och sprang så långt bort åt ett håll som jag bara orkade, sen tänkte jag att jag skulle gå tillbaks, fast nån annan väg bara. Var ute i närmare 2 timmar dels för de va så fint där borta där ja aldrig varit och dels för att jag gick lite fel o fick gå tillbaks o så. Men de va helt underbart vackert!!



Tog en del bilder med mobilen men de tycks inte vilja överföras till datorn.. Jag gick och bara facinerades och tänkte på hur fint de egentligen är att jag faktiskt bor här och har fått möjligheten att se sånt som jag aldrig skulle fått uppleva annars. Fransk landsbyggd, börjar ångra att man inte försökt åkt runt o se mer än man gjort, ska försöka få tag i en cykel till veckan iallafall.

Imorn är de skola, bara 4 lektioner kvar nu, sen är de slut! Helt sjukt!! Minns när vi kollade på schemat första dagen i skolan och tänkte att vi aldrig skulle överleva. Nu har vi snart grejat de!

internet <3

Internet känns som en helt ny värld idag när det äntligen verkar fungera som de ska! (ska inte säga för mycket för snart sitter ja väl här o svär igen..) Massa serier o streama, massa bloggar o läsa, hemresefix, skolarbetefix, kolla mail, va skulle man göra utan internet??

Var tänkt att vi skulle hänga i parken idag, men plötsligt är det bara 15 grader och moln här, va hände?? :( Hoppas vi får se mer av finvädret innan vi åker hem iallafall! Lutar åt att jag bokar hemresa den 1 Juni och åker direkt hem, har ju haft såna storslagna planer på att resa runt lite, men som de känns nu så vill jag hem och spara på resekassan lite.

Här kommer några av väldigt många tagna bilder fån senaste tiden! 

Åkte till Paris och var på lyxstudiebesök. Var på Fauchon, Fragonard, Louis vuitton och Baccarat och gich runt o kolla på lyxstråken. Väldigt intressant faktiskt.



Fann en vän på Hostelet och vi gick till vackra Eifeltornet på kvällen!

Dom här brunbrända Asienresenärerna kom till Paris och förgyllde mitt liv ett par dagar!
Sen åkte vi till Troyes en sväng och smakade på utelivet.

det goda livet

Hej vänner och ovänner!

Som ni kanske noterat har jag varit lite frånvarande med bloggen men vårat internet är väldigt bristfälligt just nu så de är inte så lätt..

Tiden som har gått har iallafall varit toppen! Var i Paris i 3 dagar och dag 2 kom Emma, Anna och Anton som sen följde med hit och åkte hem imorse. Helt underbart att ha dom här! Sen har vi bara druckit bubbel, solat och haft det bra resten av tiden. Lite skola har man väl klämt in, men de börjar avta med saker att göra. Vi lever det goda livet in i det sista helt enkelt. Ska göra ett riktigt inlägg när internet funkar bättre med bilder o så.

Hejdå

livsnjutning

Lite champagne, lite jordgubbar, lite vindruvor, fint sällskap och massa sol i parken. Så har dagen sett ut, inga fel. Nu fixar vi oss för lite BBQ-party och lyssnar på Ayia napa 2008 spellistan. De allra bästa nu hade varit om min vackra man hade kommit in på skype så vi fick växla ett par ord, saknar han nåt ofantligt..

Om en månad ungefär kommer jag åka härifrån, de känns skitjobbigt o tänka på de för ja trivs som fisken i vattnet just nu. Så därför ska ja inte tänka på de, Ciao!

böwling

dags för bowling! & Amanda stannar tills på lördag! :D

here we go

Hej hej hemskt mycket hej!

Här har det lyst frånvaro. Ber om ursäkt, men jag har varit fruktansvärt upptagen med massa andra roligheter.

Kristinehman var jättefint, underbart o träffa Johan och familjen. Vi var ute på sjön, käkade gott, och bara umgicks. Resan gick vidare till Hörby med tillökning av Amanda. Käkade god middag med Johans fina familj. Efter lite sömn fick jag säga farväl till min käraste och jag och Amanda åkte vidare till Köpenhamn. Första gågsbesök och jag gillade de! Bra shopping och fina områden.

På eftermiddagen började resan mot Paris och allt gick som de skulle och vid 23 tiden entrade vi vårt enstjärninga hotell och somnade som stockar. Sen drog vi Paris på 2 dagar, Louvre, Notredam, Eifeltornet, secondhand, shopping, god mat och så vidare.


Kl 20.07 rullade tåget in till Troyes och vi fick ett otroligt vackert välkomnande av mina fina vänner som hade fixat jättefin fest!! Skitkul kväll och på lördagen blev de parkhäng o lite med fest. Fint o va tillbaks faktiskt.


RSS 2.0