slutet av veckan

Nånting av de bästa jag vet är att vakna upp på söndagar och vara utvilad och kry. Jag hann med effektivt plugg på förmiddagen och sen ett sjyst träningspass och lite bubbel på relaxen på eftermiddagen.
Laddad för en ny vecka i skolan! Imorgon ska vi ha ett litet C-uppsatsmöte och jag har precis filat ihop ett litet dokument att presentera.


C-uppsats

"Den svenska besöksnäringen är svaret på jobbfrågan som nu diskuteras så flitigt under valspurten. Om tio år kan 60.000 nya fått ett jobb, menar Turismens utredningsinstitut, TUI."

Kvalitet och service måste även bli bättre på turistorter utanför storstäderna och infrastrukturen måste förbättras, menar Mats Wiberg. Han menar att det är framför allt staten som är den stora vinnaren då momsintäkterna ökar när turistnäringen expanderar.

Men det är även en väg in i på arbetsmarknaden för lågutbildade.

Syfte och frågeställning

 

Syftet med uppsatsen är att ta reda på hur arbetslivet ser ut för en högskoleutbildad turismstudent.

 

Hur ser bemötandet ut?

Hur ser det ut geografiskt sett i landet?

 

Just turismsektorn jobbar mycket med personal som inte kräver utbildning, säsongsarbetare osv. Men hur ser det ut för högutbilldade inom branschen?

 


 

Resten av veckan är det lite föreläsningar och ett seminarium. Längtar tills helgen, då vankas nämligen Dinnerparty igen och på lördag blir det restaurantjobb på Holiday i Åre!


Kommentarer



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback

RSS 2.0