dålig timing

Hade glömt bort hur det var att vara ordentligt sjuk... Pendlade mellan sängen och soffan igår och mycket bättre är det inte idag. Satte mig vid köksbordet för att plugga innan men orken finns inte. Blev lite mer vila istället.. Hoppas det går över snart...

måndag.

Åh jag har fått megaont i halsen :( Stackars mig..
Idag sitter jag klistrad framför skärmen för att följa Johans 9 mil från Sälen till Mora, ser bra ut än så länge :D
Men idag måste jag också plugga.. Har tenta på fredag så att nu är det dags att lägga i en högre växel. Sista tentan på min universitetstid, känns overkligt..

min favorithuvudstad

Midnight in Paris, bra film i underbara, vackra Paris.

helg

Hallå där!
Vilket väder vi haft här i Östersund i helgen! Strålande sol och en alldeles alldeles lagom tempratur. Detta har resulterat i att halva stan befunnit sig i badhusparken, precis som jag. Verkligen fantastiskt o se allt liv bland folk i alla åldrar som åker skidor, skridskor, pluka, grillar korv eller som bara sitter och njuter av solen. Är det något jag kommer sakna när jag flyttar härifrån så är det helt klart dagar som dessa.
Sen sist jag skrev har det blivit en ganska så spontan utgång på Oscars där det i torsdags var 90-tals tema. Dansade oss svettiga till gamla 90-talsdängor. I fredags var vi två slitna hjältar här hemma, men trotsade detta och gav oss iväg och köpte pizza som vi tog med till ett fint ställe nere vid vattnet. Mysigt.
När kvällen sedan kom var det dinnerparty som stod på schemat. Jag, Petra och Andréa var ett team denna gång. Jättego förrätt bjöds på Frösön, sedan bjussa vi på Köttbullar, potatismos och brunsås och sist fick vi alldeles för god chokladmousse till efterrätt. Trevligt sällskap och go mat, vad mer kan man önska? Kvällen avslutades på Plaza där de också va himla kul!
Idag har jag suttit i badhusparken en sväng med Johan. Sen åkte han ner till Dalarna för imorn ska han ge sig ut på öppet spår min duktiga man. När han åkte tog jag en tur på långfärdsskridskorna, riktigt härligt. Och nu har jag precis vart och köpt en jacka, skiiitsnygg!
De är när man springer på saker som man verkligen verkligen vill ha som de är tur att man är sparsam och sparar till tillfällen som dessa ;)
Förutom att Johan och hans familj ska åka öppet spår imorn så åker Josefine, Angelica och Christine idag och jag har följt deras positioner på internet den tiden ja vart hemma idag. Så spännande! Önskar jag vore så duktig som dom är!

future

Goförmiddag
Sitter i bibblan och pluggar till metodtentan vi har nästa fredag. Känns helt ok, ska ha krysstenta så de känns lite som slumpen. Har föreläsning kl 14, sen är det helg. Ska till Oscars ikväll, 90-talstema, inga pengar kvar, men klockan 00 så rullar de ju in..
Gårdagen känndes huuur lång som helst! Inte ofta man åker Ösd -> Sthlm tur o retur över dagen.. Min intervju var på globen quality hotel för STS språkresor. De gick förvånansvärt bra och det var riktigt roligt! Men trots att det gick så bra så känner jag mig ändå inte säker på det, jag var 1 av 250 som kom på intervju och av dessa kommer 70 tjänster tillsättas.
Därför har jag nu fattat mitt beslut att jag antagligen kommer arbeta som kallskänka på Tjärö i Blekinge i sommar. Känns som ett steg bakåt att jobba med samma saker som jag gjort de 4 senaste sommrarna, men ni anar inte hur fint de är på Tjärö. Som en dröm. Att få vara med Johan hela sommaren är också mer än jag kunnat hoppas på.
Kristinehamns turistbyrå hade varit kul, men även om jag skulle få den tjänsten så känner jag faktiskt inte för att vara hemma denna sommar.. Vill ha något nytt! Nu behöver jag iallafall inte grubbla sönder mig mera, känns skönt, men nu kan sommaren gärna få komma :D

fjärilar i magen

Sitter på tåget påväg till Stockholm. Blixtvisit över dagen. 5 timmar dit, 5 timmar hem.
Känner mig inte jätteförberedd för min arbetsintervju, men tar det som de kommer. Just nu lutar det åt att jag hellre satsar på ett annat jobb, så detta får bli lite träning inför framtida intervjuer. De värsta vore om de går skitbra så jag börjar vela ännu mer om vad jag vill göra :p

semlans dag


Måndag.

Haj haj
Försökte vara lite duktig idag och satt på skolan o pluggade imorse. Sen har dagen bara försvunnit! Var på Willys, köpte grejer till o baka semlor. Tjuvsmaka precis, O M G så goda!! Jag är inget större fan av semlor egentligen, men dom här vart så sjukt goda.
Helgen var för övrigt nice! Skidåkning i lördags sedan en sväng ner till torget för att kolla in Crached Ice och Millencolin. Mäktigt evenemang! Dunderhög musik, discolight, maaassa folk och så skridskoåkarna då. Ballt. Sen gick vi hem till Linda o käka middag och medans Linda och Susanna va ute o svira så gick ja o Johan o la oss. Hade varken pengar eller särskillt stor lust att gå ut. Söndagen bjöd på snöstorm, stack till Tege o trotsade detta och de va riktigt skön åkning. Vips va klockan 4 och vi åkte tillbaks till Ösd.
Imorn har vi laboration kl 8.15. Kul...
Ciao

friday

Hemmakväll ikväll tror ja bestämt. Mys. Tänkte gå på bio för femtielfte gången, men de blev inte av ikväll heller hehe..
Imorn åker vi till Åre igen, jag och Johan. Slalom, längd och Red Bull Crashed Ice. Stannar till söndag.
Ciao!

man får känna sig rätt smart ibland.

Lyxfällan. Herre-gud.

meningen med livet

känner mig så meeeningslöööös.. Ligger här i soffan, har gjort de hela förmiddan. Och så var klockan redan 1. Visserligen har jag gjort endel på min uppsats o så där, men ja kan inte hjälpa att jag får någon slags panik så fort jag inte gör nånting och att dagarna bara går.. Aldrig är jag då nöjd... Inget akut skolarbete som måste göras, inget akut städinryck som måste göras, nä inge sånt.. Träna ska jag göra sen, skridskor eller skidor har inte bestämt mig än..
Va gör man när man känner sig meningslös för att man inte gör nåt? Tips tack.
Igår va vi i Åre iallafall. Görfint väder. Kanske lägger upp nån bild under veckan.
Om mindre än en vecka ska jag ner till Stockholm på min arbetsintervju. Inge nervös faktiskt.. Men de kommer väl.

Alla stjärtars dag

Haj haj!
Helgen gick snabbt som vanligt. Finväder i söndags så jag och Johan åkte till Lillsjön och tog en prommenad och sen till Storsjön och grillade korv. Fantasifulla namn.. Jag styrde även upp en cheese cake dagen till ära! Leila Lindholms New York Cheesecake med blåbär. Skitgo blev den. Gick ner till Petra o bjussade och där spelade vi Buzz hela kvällen lång.
go!
Igår var det skola, storhandling och längdskidor i mörkert. Dagen bara susade iväg.. Precis som de flesta dagarna..
För den som har missat de så är det alla hjärtans dag idag. Jag fick en ask med chokla och en bukett med rosa rosor av min Johan imorse. Han är bäst. Och ikväll ska vi käka ute och gå på bio. De ska bli gott och trevligt.
Ha en trevlig kväll kära ni. Saknar mina nära och kära, kram på er!

Helg igen

Har precis tagit några varv uppe på skridskobanan, himla trevligt motionssätt faktiskt. Dom har plogat nere på Storsjön nu också men jag antog det skulle vara så mycket folk där eftersom de är invigning idag.. Men de blir mysigt sen i vår!
De va nämligen onyttigheternas dag deluxe här hemma igår.. Skulle nog behöva åka ett vasalopp för att jämna ut de hehe..
Nu ska jag väl fortsätta göra ingenting som vanligt. Har ingen motivation tilla tt göra nåt särskillt...

Oscars

Haj haj
idag var det meningen att jag skulle åka skridskor och baka cheesecake, men jag tänker inte göra ett piss.. Var alldeles för roligt igår! Först spelade jag, Petra och Andréa lite Buzz och på Oscars var det massa trevligt folk och i slutklämmen blev det tillochmed dansgolv framme vid scenen. Tänkte ge Plaza en chans, men de va i princip tomt så jag gick hem istället. Först skulle vakten ha leg av mig och sen när han skulle gissa hur gammal jag var så gissade han på 25, ser jag så gammal ut?! Och varför ska man legga om man tror att gästen är 25? :P Vakter är allt en klass för sig..
Nu blir de nog en lite lur. Ciao!

Torsdag

Hej hej!
Idag började jag dagen med att hämta tillbaks min cykel som dom tagit bara för att jag råkade skita i att märka den när man skulle de.. Va en jättetrevlig gubbe som skjutsade mig till en källare med massa cyklar i. Sen blev det en långprommenad i solen. Avslutade med en runda på systembolaget, ska ner till Petra sen och efter det en matbit på Oscars. De va inte igår ska jag säga!
Köpte något jag inte provat innan iallafall, en liten flaska Solbacka körsbärsvin och en halvtorr äppelcider.
Ha en bra dag gott folk

tisdag.

Har hunnit med två timmar i skolan och en liten sväng på stan idag. Fick med mig ett par svarta byxor för 99kr, ett puder och en borste. Hade inte direkt råd att shoppa, men ibland så måste man.. Längtar till maj, då ska jag köpa billiga skor på Syster i troyes hihi.

en enkel till Paris! tills vidare...

Bokade biljett till Paris igår! 1 maj bär det av. Ångrar det dock lite nu i efterhand, kom ju på när några klasskamrater prata om de attde är Queens day i samma veva o borde såklart ha bokat resan till Amsterdam o tagit ett par nätter där. Minns hur gärna jag ville dit förra året och sa att jag skulle dit detta år.. Men men, fler år kommer.
Blir även 2 nätter i Oslo hos fina Anna, ska bli kul att träffa henne och att få kika runt i Oslo litegrand. Har jag vid de laget inget vettigt jobb så blir det lite jobbsök också.
Haj haj

serier <3

Tisdag betyder Hart of dixie och Pretty little liars. Två av de serier jag för tillfället följer. På torsdag kommer äntligen ett nyt avsnitt av Revenge och även One tree hill. Favoriterna är definitivt Revenge och Hart of dixie, så om ni inte sett de rekomenderar jag de varmt! Den sista som jag och Johan tillsamans följer är Once upon a time, väldigt speciell serie som på senare tid inte är lika bra, det händer liksom inte så mycket..
http://www.imdb.com/title/tt1837642/
http://www.imdb.com/title/tt1832979/

Planer.

Idag har det inte hänt så mycket. Jag och Johan åkte längdskidor i förmiddags. Sen har jag letat lite info till min C-uppsats, kollat jobb och planerat lite inför min lilla semester i maj.
Planen ser ut som följande;
Östersund -> Oslo
1 natt i Oslo
Oslo -> Paris
1 natt i Paris
Paris -> Troyes
3 nätter i Troyes
Troyes -> Nice
1 natt i Nice
Nice -> Marseille
1 nat i Marseille
Marseille -> Stockholm

Kruxet är bara att jag får upptäcka Södra Frankrike på egen hand och jag vet inte om de kommer bli så kul.. Men jag kanske kan passa på att skriva lite uppsats där lika väl som hemma. Hur bra de nu skulle gå hehe..
Imorn har vi föreläsning, metod och datainsamling, ska bli sjuuukt intressant! :DDDD

Ösd -> Åre -> Landösjön -> Ösd

Händelserik och himla trevlig helg! Väl framme i Åre i fredags blev det middag på favvorestaurangen Broken med Johan, Stefan, Linda och Olle. Sen fixade vi till hos hemma hos Emmy och vidare bort mot Kalle och deras stuga i Duved. Blev lite förhäng där och sen taxi in mot byn och Tottebo & senare Dahlboms. Jag hade inge kul ute och hade nog lika väl kunnat skippa de, men de vet man ju inte innan. I typ 30gradig kyla skulle vi sedan få tag på en taxi för att ta oss hem, och vi var inte ensamma om de ska jag säga så de blev en kall historia som ändå slutade relativt snabbt.
Lördagmorgon styrde vi bilen mot Landösjön där det tydligen skulle va riktgt gott om fisk då en utter bitit hål på den inplanterade fiskens nät så 30 000 fiskar av misstag simmat ut. Åkte dock lite fel och kom inte fram förens hav 2 och i -25 grader räckte inte 5 lager kläder och värmepåsar i vantarna särskillt länge. Grillade iallafall lite korv och gav fisket en ärlig chans, men inget napp. Får vänta till i vår när det blivit lite varmare, då ska det håvas in!
När vi kommit hem till Östersund och återfunnit värmen i kroppen gick vi ner mot Kapten Cook för att käka. Jag beställde för ovanlighetens skull in hamburgare och o m g, de va den godaste hamburgaren jag ätit i heeeela mitt liv! Såg ett avsnitt av How I met your mother i veckan där Marshall letade efter en hamburgare som han ätit en gång som var den godaste någonsin och exakt så kände jag när jag åt denna som när han förklarade hur den där smakade. Rekomenderas varmt för den som har vägarna förbi Östersund eller bor här.
Efter maten blev det bowling med Bojan och hans polare. De va faktiskt inte så kul för jag kom sist av 9 st... Ja som brukar va så bra...
Nu har vi skjutsat Stefan till flygplatsen och sitter här och bränner lite bilskivor. Behövligt.
göööörgo!

fredag

haj haj,
fredag idag redan. Ska åka till Åre i eftermiddag, jag, Johan och Stefan. Blir nåt slag av fest ikväll och huvudmomentet med resan är att vi ska sticka och fiska på vägen hem imorn! Ska bli skitkul, men de verkar som att de ska bli närmare 20 grader kallt så det bli många lager.

ett år sedan

För ett år sen var jag och Karin framme i vår lägenhet i Troyes. Två ganska så förvirrade svenskar hade kommit till landet där få talade engelska.
Jag skulle göra vad som helst för att spola tillbaks tiden.. Eller iallafall göra om ungefär samma sak. Vilket underbart halvår vi hade..

onsdag

Hejsan hoppsan,
Nu förstår jag att ni är nyfikna på hur min presentation gick idag. Det gick dåligt, men godkänt lär det ju bli så nu är även de ur världen.
Ledig fram till tisdag och har inga direkta måsten, gööött. Nu ska jag tvinga med mig själv med Johan ut i längdspåren, sen ska vi åka till Martina och hjälpa henne att flytta. Tydligen tre styckna i vår klass som flyttar idag, skönt att man inte behöver göra de än, bävar redan för när vi ska flytta...
Ciao

RSS 2.0