galet...

Tja tja,
Nu har jag kommit till den punkten på dagen när jag inte orkar mer. Jag har suttit o fifflat med min skitpresentation (som förövrigt kommer bli hysteriskt KASS) ända sen klockan 9 imorse (med undantag på att jag kollade på Hart of dixie och Pretty little liars innan...). Och nu orkar jag inte mer! Jag må vara lat, och jag må få skämmas imorgon, men de är risker man får ta här i livet, jag ska vara lite vild och galen och komma till seminariumet imorn o inte alls vara påläst! De är dags nu, de är jag som ska vara den där galna tjejen som kommer in med tomtebloss och ställer mig uppe på borden och pratar om helt fel saker, för nu är de ju faktiskt bara 4 månader kvar till examen!!!
Wish me luck tomorrow..

måndag.

Hej hej hej,
Tillbaks i Östersund, jag och Johan. Har haft en trevlig ledighet i Åre. Strålande sol de flesta dagarna och fin skidåkning. Dock skönt att komma hem till sitt, ladda upp inför nya äventyr.
Idag har det varit pluggstuga här hemma, med ett avbrott för en prommenad till Willys för min del. Alldeles för fint väder för att stanna inne hela dagen..


Fick ett mail om en arbetsintervju i Stockholm i slutet av februari. Inte helt säker än om jag kommer åka, men jag bokade en tid iallafall. Har så mycket idéer och bollar i luften så jag vet inte vad man ska lägga krutet på. Men det är ju alltid bra att ha flera möjligheter och att iallafall försökt få ett jobb än att stå utan jobb efter examen! Om man nu någonsin lyckas få någon med tanke på den här skiiitsega kursen!!
Ciao

fredag

Brrrr.. blev bara 1 timma i backen idag, blev så galet kall så jag drog mig innåt. Hade kommit några cm snö under natten så de blev några fina åk iallafall.
Snart kommer mamma och pappa hit och på söndag kommer Johan. Så inte förens på måndag igen återses jag i Östersund, skönt. Nu tar jag fram den roliga boken igen o ser om jag kan hitta på nåt mer att skriva idag, hej hopp!

torsdag

Idag blir det till att stanna inne. Sov till 10. Nu ska jag öppna den otroligt roliga boken Klassisk och modern samhällsteori. Kan va den absolut tråkigaste boken som någon tryckt någonsin. Kan inte förstå varför vi ska behöva läsa detta...
Ciao

min dag.

Dag två med strålande solsken i backen. Åkte själv idag för Linda jobbade, upptäckte lite nya ställen. Finns mycket att erbjuda. Blev dock bara en förmiddag för de va himla kallt där ute och plugg väntade. Men när jag kom hem blev det en lång tupplur iallafall så plugget får vänta tills imorn! Om jag någonsin kommer förstå vad det är vi ska göra en presentation om i 10 minuter på onsdag...

tisdag.

Bestämde mig för att åka till Åre igår förmiddag. Tog bilen o åkte med Linda direkt till längdspåret och sedan hem till henne. Idag har vi vart ute i backen och de har varit klarblå himmel fast himla kallt. Nu ligger Linda o sover i soffan och Ila som hon är hundvakt åt ligger o toksnarkar på golvet.. Kul sällskap...


söndag

Hej hej,
Slut på helgen. Åkte längdskidor idag. Har faktiskt gått helt okej de senaste tre gångerna ja vart ut nu, men jobbigt är de. Minst sagt. Annars har ja mest vart trött, mina nya granner verkar flytta in samt bygga nånting från 22-02 om nätterna...
Jag och Mari bokade hotell i Troyes 2-7maj igår! Ska bli sjukt kul att komma tillbaks!! Återstår om det återvänder några andra förutom vi + Johanna, men jag är säker på att vi kommer få de skitkul ändå! Något att längta och se fram till.
För övrigt åkte alla till skiweek idag, såg hur folk packade in sig i bilar och släpade på packning överallt när ja va ute på förmiddan. Men det känns fortfarande otroligt bra att vara hemma istället! Tar igen skidåkningen i Åre och 2xfesten i Troyes i vår.

kvällsfunderingar

Gokväll.
Idag var nog världens längsta dag. Jag har tvättat, diskat lite annars bara kollat tv, spelat lite Mario, legat i soffan o glott i taket, ansträngt mig för att inte somna, funderat över vad jag skulle hitta på, fått dåligt samvete över att ja inte gjort ett piss, lagade finmiddag, blev ledsen över att det var tråkigt o äta den själv, ja lite sånt.
Nu har jag sökt lite jobb. För om fem månader måste jag ha ett jobb. Jag vill ha ett jobb i Oslo, ett som hör till min utbildning på något litet vänster iallafall. Alla tips om vart jag kan söka mottages! Har även sökt jobb där jag tror Johan kommer vilja bosätta sig, för jag insåg hur mycket bättre livet är när vi är på samma ställe.. Saknar honom en massor.. jag vill egentligen inte umgås med nån, så då är Johan eller Linda de bästa man kan umgås med för då behöver man inte umgås utan då bara är man inte själv. (Ta det inte som något negativt även om de nu lät så..)
Har kommit på varför ja bloggar mer när ja är själv, att skriva är ju som att prata med nån! Gonatt hörrni

fett

Kelly Sildaru - Wanted - Freeride
Coolaste ja sett på länge, kan inte sluta titta, de är bara så bra! 9årig tjej som jibbar bättre än så många mycket äldre killar!

once in a lifetime

En tjej i klassen under mig har påbörjat en utbytestermin på Cypern nyligen och jag blir så avundsjuk när jag läser hennes blogg så ja får ont i magen.
När jag tänker på att jag aldrig kommer att få uppleva den där känslan igen, att bo i ett annat land, gå till skolan på engelska, handla mat påväg hem från skolan och inte förstå särskillt mycket av vad kassörskan mummlar om, prommenera och utforska nya områden, sätta sig på tåget in till storstan, träffa folk från hela världen som man aldrig annars skulle ha träffat, bygga upp vänskap, festa där bubblet kostar 10kr, känna sig ledsen ibland men alltid komma på bra humör igen när man tänker på hur bra man har det, slippa förstå vad som står på reklamskyltarna och bara ha de riktigt gott.
Klart jag kan flytta utomlands igen, men just den där känslan av att bo och gå i skolan i ett annat land är så speciell... När jag Anna och Emma kom hem från Ayia napa 2008 trodde jag iochförsig att de var det bästa jag någonsin skulle göra i mitt liv, så jag antar att det kan bli bättre än detta till och med :)
Vad jag vill komma till är iallafall att jag saknar Troyes..

 


fredag den 20/1

Morsning.
Har haft en tung vecka, detta trots att jag inte haft något att göra. Låt oss bara säga att det beror på en tung start av veckan.
Har precis varit och skjutsat Johan till flygplatsen, han lämnar Östersund i en vecka och kvar blir jag. Vi har båda två bestämt oss för att skippa skiweek iår nämligen. Har haft två jätteroliga veckor i Vemdalen på skiweek 2010 och 2011, men iår kändes det bara helt rätt att strunta i det. Sparar pengarna till nya äventyr!
Ikväll är det dinnerparty igen, jag och Carina ska fixa efterrätt här hemma och de ska bli kul som alltid.
Ha en bra dag!
PS. jag klarade omtentan jag hade i början av januari så nu har jag inget rest från mina 3 år på universitetet och kvar är endast en metodkurs och C-uppsatsen!! DS.

fredag den 20/1

Morsning.
Har haft en tung vecka, detta trots att jag inte haft något att göra. Låt oss bara säga att det beror på en tung start av veckan.
Har precis varit och skjutsat Johan till flygplatsen, han lämnar Östersund i en vecka och kvar blir jag. Vi har båda två bestämt oss för att skippa skiweek iår nämligen. Har haft två jätteroliga veckor i Vemdalen på skiweek 2010 och 2011, men iår kändes det bara helt rätt att strunta i det. Sparar pengarna till nya äventyr!
Ikväll är det dinnerparty igen, jag och Carina ska fixa efterrätt här hemma och de ska bli kul som alltid.
Ha en bra dag!

måndagsklubb

Inte särskillt svårövertald, åker till Åre vid 5, förfest med massa folk hos Lenin sen måndagsklubben på Tott. Kan bli riktigt nice!
hej

lazy sunday

Gokväll!
Då har man fått leka av sig lite i helgen då för att ladda upp för sista terminen på Mittuniversitetet. Ska läsa metod inför C-uppsatsen senare ivår. Känns inte allt för roligt men man får tänka att det är slutspurten nu!
Helgen har varit rolig! Skithärlig skiddag i Duved/Tege i fredags, mycket lössnö och trevligt sällskap.
När vi kom hem var det bara att fixa iordning lägenheten och sig själv inför festligheterna som skulle äga rum hos oss. Blev en hel drös med folk och det var himla trevligt måste jag säga. En och annan olycka skedde ju såklart som alltid när det är fest här men det är ju inget som inte går att ordna.. En trasig sängrm har väl ingen dött av liksom..
Gårdagen bestod mest av att städa, äta lite gott och kolla på film. Sen var det välkomsfest för de internationella. De va trevligt men ingen av de nya studenterna dök upp hehe.. Så de var bara de från förra terminen och vi svenskar. Avslutade kvällen med massa dans på Plaza, lagom kul men inte som det var förr i tiden inte.
Idag har det inte heller blivit mycket gjort, men ja har inte haft något som måste göras så de har varit skööönt! Har kollat på lite solresor att ersätta skiweek med. Blev väldigt sugen på Jordanien och hittade en resa för en överkomlig summa! Behöver bara en resepartner så om någon är sugen, säg till.
Imorgon börjar som sagt allvaret igen och de känns ändå helt ok, lite peppad till och med. Ciao

äntligen

Sådär ja, opponerat o klart. Mycket att pilla med i uppsatsen, men förutom det så anser jag mig här med ledig tills på måndag :D
Ikväll: Welcome Swedish dinner i ABC
Fredag: Åre på dagen, klassfest hos oss på kvällen
Lördag: Welcomeparty i ABC
Måste försöka ta det lite lungt så jag blir frisk nån gång bara, för nästa vecka är jag taggad på längdskidåkning och skridskoåkning!

Latmask

Mjukstartar dagen med lite ett litet inlägg direkt från sängen. Har tagit det väldigt lungt på mornarna på senaste tiden när ja inte haft nåt särskillt som måste göras. Johan har dock vart uppe i ottan varje dag o de är ju extra skönt att ligga kvar när någon annan måste upp!
Vi spelade Mario cart heeeela kvällen igår, de gick inte att sluta! Alltid lika fin nostalgitripp!
Idag känner jag mig någorlunda frisk och tänkte inviga långfärdsskriskorna på den spolade isbanan inte så långt från där ja bor, ska bli roligt. Längtar tills isen lägger sig på storsjön och alla fina vårdagar i solen som jag planerat ha där. Man får se till att ta vara på den sista vårterminen här i fina vinterstaden.
Nä om man skulle vila ögonen lite till innan det är dags att kliva upp igen ;)

Tisdag.

hej hej!
Här blir inte många knop gjorda. Har läst igenom de arbete jag ska opponera på på torsdag, borde läsa det fler gånger men inte idag.. Konstigt med mig att jag inte bara kan slappna av när jag inte har något att göra, att jag inte kan tillåta mig att göra ingenting med mina dagar. För alltid finns de ju något vettigt man kan göra. Ska iallafall få låna Mario cart till nintendot av Josefin idag, för de är väl ganska vettigt att lägga sin tid på?

 

 


två dagar i Åre

Har haft en bra helg. Liftade med Emmy och hennes mamma till Åre i fredagsmorse, hade kommit en hel del snö så vi fick ett par riktigt sköna åk. Snöade även under dagen så jag hade inte mage att åka hem.. Så det blev en afterski på Fjällgårn och en go middag hemma hos Linda innan vi gick på förfest. Linda hade kompisar från Stockholm uppe som kände några andra som va uppe. Kan ha varit den finaste lägenheten jag någonsin satt foten i. Helt stört lyxigt mitt inne i byn..
När vi skulle gå vidare blev det dock inte som vi täkt, va på Versens, Tottebo och Suppers och de va typ tomt! Avslutade på Dahlboms där de va en del folk, men vid de laget hade jag nog tyckt de va mycket folk även om de bara va 2 personer där så bra koll hade jag.... Tvingade även med Emmy på efterfest där vi drack äkta cider direktimporterad från Spanien. Sjukt äckligt och onödigt med tanke på att jag stannade för att vi skulle kunna åka skidor på lördagen... Vart inte alldeles för många åk och inte särskillt kvalitativa åk heller. Men de var de väl värt! 
Idag har ja vart dålig, ont i halsen o förkyld så ja har bara vart inne hela dagen och kollat på Hart of dixie. Tror jag hann med 8 avsnitt gånger 40 minuter hehe... Imorn ska uppsatserna lämnas in på oponering, back to reality!

en reseberättelse från Rom

Som vanligt när jag ska ut och flyga så går planen så tidigt på morgonen att man inte hinner ta tåg.. Därför spenderade jag och Johan dagen innan resan till Rom i Stockholm, dagen var ju min födelsedag så Johan följde snällt efter mig in i affärerna och jag fick vad jag pekade på. Inte riktigt så, men vi hade en trevlig dag på stan iallafall, fick med mig riktigt sjysta reafynd!
Framåt kvällen åkte vi upp till Arlanda och spenderade natten på Rest and fly. Ett smidigt sätt att fördriva natten på när man har ett morgonflyg. Resan ner till Rom gick toppen och väl framme tog vi en buss in mot centrum, lyckligtvis blev vi avsläppta på tågstationen där vi låste in väskorna och började sedan på tu man hand strosa runt i staden. Men först av allt blev det lunch och våran första itelienska pizza. Ingen wow-upplevelse men de var gott. Råkade sedan av ren slump springa på Spanska trappan och Piazza Popolo innan det var dags att bege sig mot hotellet. Vårt hotell, Quality Hotel Rouge et Noir Roma, visste vi skulle ligga en bit norr om centrala Rom, men vi trodde inte att taxichaufförerna skulle ta sig på pannan, skaka på huvudet och säga det kommer bli dyrt.. Vi gick istället till turistinformationen och frågade hur vi lättast skulle ta oss dit och det kostade bara 1€ så då blev vi lättade.. Mindre lättade blev vi när vi hoppat av tunnelbanan och skulle byta till buss. bussarna går tydligen inte efter någon tidtabell och de var ganska så otydligt vart vi skulle. Efter ca 1 timma hoppade vi på en buss och hoppades på det bästa. Sån tur var så visste en kille på bussen exakt vart hotellet var och var vi skulle hoppa av, så vi kom till hotellet i välbehåll.
Hotellet var fint, men förtjänade enligt mig inte deras 4 stjärnor.. Mötte upp vårt resesällskap som redan kommit till hotellet och smidigt nog visade de sig bo vägg i vägg med oss. Efter lite fix klev vi på hotellets egna buss in mot stan för lite middag. Vad man har hört av folk som varit i Rom så ska man ju välja restauranger på sidogator och det gjorde vi rätt i. Jag och även de andra tre åt den godaste pastan vi någonsin ätit. Menyn bestod av säkert 30-40 olika pastarätter och priserna var riktigt bra. En liter vin för 8€ och en hummerpastarätt för 8,5€. Efter den underbara matupplevelsen och efter att lärt känna Marie och Stefan litegrand sprangvi återigen, av ren slump in i en sevärdhet, Fontana di trevi. Den sevärdhet som faktiskt kom att bli min favorit, tycket det var väldigt vackert och häftigt.
Dag 2 i Rom startades med frukostbuffé på hotellet. Sedan var det gympadojor på och vi upptäckte vad Rom hade att erbjuda. Blev avsläppta vid Plaza Venizia och gick direkt in i mäktiga Monument to Vittorio Emanuele. Därifrån hade man fantastisk utsikt över staden. Gick en snabbis och tittade lite på Roman Forum och allt det gamla som bevarats, himla häftigt faktiskt. Sedan var det dags att göra ett försök att hitta en restaurang att äta nyårmiddag på, vi letade vid Piazza Popolo där jag läst att det "traditionella nyårsfirandet" äger rum. Hittade ett ställe som verkade bra och så hade vi det ur vägen. Sen var det lunchdags och jag och Marie åt en Lasagne som också måste vart från himmelen, sjuukt god! Meningen var att även hinna med Colosseum, men vi valde att åka hem till hotellet istället med våra trötta ben. Blev en lång powernap och vi valde att stanna och äta middag på hotellets restaurang denna kväll.
För matens skull var det ett otroligt dåligt val, men vi hade himla kul ändå! Förflyttade oss till baren och vipps så var klockan läggdags. När vi vaknade var det nyårsafton och vädret var helt underbart. Inte ett moln på himlen och vår dag på Colosseum blev riktigt härlig. Mäktigt ställe, men jag hade ändå trott jag skulle bli mer facinerad. Tror inte jag infann den rätta stämningen.. Efter en lunchbit åkte vi hem för att fixa oss inför kvällen och Marie som är frisör fixade jättefina lockar på mig :)
Stället vi åt middag på var jättefint och maten smakade otroligt bra, för nästan alla. Fick en trerätters med vin för 194€ för 4 personer så det ska man vara nöjd med tycker jag. Det tråkiga var att vi bara hade vårt bord till 10 så tanken var sedan att försöka hitta en bar att hänga på så länge. Vi hade fått inbjudan till nån fet klubb men ingen var väl innerst inne särskillt sugen. Barerna var iallafall knökfulla så vi fick dra runt på gatorna där alla småidioter okontrollerat kastade smällare ÖVERALLT. Och det var inte den lilla sortens smällare ska jag säga, med risk för att låta som en tant.. Men de var faktiskt inte så roligt, vi övervägde tilloch med att åka till hotellet ett tag eftersom det var en hög byggnad och låg på en kulle. Men det var omöjligt att få tag på taxi då det var fullt av folk på alla gator så vi stannde vid Plaza Venezia och firade in 12slaget. Lite besvikna blev vi då det knappt var några fyrverkerier utan bara en jävla massa smällare som fick byxorna att vibrera mot benen. Men vi åkte iallafall hem vid 1 och hängde i hotellbaren istället. Och ett gott nytt år blev det!
Det var också vår sista hotellnatt för nästkommande natt skulle spenderas på flygplatsen då vårt flyg gick vid hav 6 nästa morgon. Vi låste in våra saker på tågstationen och tanken var att vi skulle besöka Vatikanstaten denna dag men de va stängt precis som mycket annat. Så vi tog det rätt lungt, åkte och tittade på Cestius pyramid,käkade lunch, glass, såg på lite andra saker som vi inte visste var det var riktigt för att sedn avsluta dagen på samma restaurang som vi åt på första kvällen. Tråkig som jag är tog jag samma rätt hehe..
Marie köpte en kortlek som vi kunde ha på flygplasten, men när vi öppnade den så var det nån väldigt annorlunda version av kortspel så vi fick hitta på lite egna regler men underhöll oss rätt bra innan vi hittade ett litet hörn att vila ögonen på. Kan säga att vi sov väldigt gott på flyget och tåget hem.
Nu blev bilder snea och i fel ordning men jag tappa tålamodet.

mot pudret

Snön har dumpat ner i flera dagar nu och dagen ska spenderas i Åre, kommer bli fett!

Roma



keep working

Omtentan gjord och nu är det bara att fortsätta med uppsatsen! Längtar som en dåre tills den 12e för då är det äntligen inget att göra i skolan :D Då

mina julebestyr

Hej o hå, jag får väl erkänna att jag inte har tid för det här egentligen men jag har inte tillräckligt för koncentration för att plugga mer nu..
Iår firade jag två julaftonar, först en med mamma, pappa och Linda hemma hos Linda i Åre. Det var jättekul att träffa mor & far igen och jag fick jättefina julklappar! Bland annat ett par långfärdsskridskor som jag önskat mig. Skidåkningen var helt okej, toppen om man jämför med julveckan. Det kom en del snö så några sköna åk blev det. Förutom skidåkning blev det mest restaurangbesök, lite kortspel och en massa skön sömn på eftermiddagarna hehe.
Sista kvällen innan mamma och pappa skulle åka hem kom Johan med familj så det blev en gemensam middag på Liten krog. Familjen klarade sig bra och maten var god ;)
Sen bytte jag hem till en lägenhet mitt inne i byn där den riktiga julafton skulle spenderas. Oväder och blixthalka gjorde att mamma och pappa blev fast i Åre över jul och att skidåkningen blev sämre igen. Men det var en jättetrevlig vecka för det. På julafton åkte vi lite skidor, bytte om till finkläder, bjöds på bubbel hos familjens vänner som var närvarande och sedan for vi upp till Tott där god julmat serverades! Otroligt gott och kvällen bjöd på mycket gjädje och skratt. Inte förens vid 10 kände vi oss klara och gick hem för att dela ut julklappar och efter det somnade vi som små grisar.
Otroligt vackra tomtemössor av servetter!
Den 25e blev det inte många knop gjorda för min del. Satt inne och pluggade lite och kollade på TV. På kvällen blev det bowling och sen följde vi med Kalle på fest. Men trött och gammal som man är så gick vi hem istället för att följa med ut. Under natten fick vi besök av Dagmar så vi misstänkte is i backarna vilket fick mig & Johan att fatta beslutet om att åka längdskidor. Va riktigt isigt i spåren så det gick undan när de lutade neråt och de va bakhalt när de lutade uppåt. När vi kom hem blev det afterski på Fjällgårn med de andra som hade vart ute i backen och på kvällen en runda Med andra ord. Även den 27e var det snöstorm, jag och Johan försökte oss på ett åk i backen men de blåste på tok för mycket.. Vi valde istället att åka hem lite tidigare för att slippa stressa i ovädret. Väl hemma packade vi upp och sedan packade vi ner de nya nödvändigheterna till Roma.
Om denna resa skriver jag mer en annan dag. Hej

När jag får tid

Hej,
Jag ska berätta litegrand om allt roligt som hänt de senaste veckorna så fort jag får tid. Men nu måste jag plugga tills tentan på torsdag...

RSS 2.0